Stena Fastigheter vinner Årets Fastighetsföretagare i Real Estate Øresund Award.
Juryn lyfter särskilt fram Stena Fastigheters uthålliga och metodiska arbete med Relationsförvaltning.
– Vi är så stolta över att vårt starka sociala hållbarhetsarbete och långsiktiga ägarskap premieras. Vår Relationsförvaltning är inte bara en metod för hållbarhet, den är en del av vårt DNA, säger Unni Sollbe, VD, Stena Fastigheter Malmö.
Kategorin Årets Fastighetsföretagare premierar fastighetsföretagare som arbetar utifrån ett långsiktigt hållbart, ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Juryns motivering lyfter särskilt fram Stena Fastigheters metodiska arbete med Relationsförvaltning, där långsiktiga samarbeten som läxhjälp för barn, bytesrum, trygghetsvandringar, sommarjobb och gemensam träning skapar trygghet och gemenskap som lyfter och utvecklar hela bostadsområden.
– I år fyller Relationsförvaltningen 20 år. Sedan starten har Stena Fastigheter investerat över 100 miljoner kronor i samarbeten och sociala insatser som gör skillnad. Utöver det har vi särskilda Relationsförvaltare som arbetar dedikerat med social hållbarhet tillsammans med förvaltningen. Varje år anställer vi dessutom över 100 sommarjobbare från våra kvarter i Malmö för att hjälpa dem in i arbetslivet. Över tid har detta en stor impact i våra områden, säger Unni Sollbe.
Stena Fastigheter har ägt fastigheter på Lindängen och Hermodsdal i 25 respektive 20 år. Under åren har arbetet med Relationsförvaltning intensifierats. Fokus på insatserna ligger på att skapa trygghet, gemenskap och förutsättningar för en lyckad skolgång. Trots en del oroligheter i området visar den senaste hyresgästmätningen att tryggheten och trivseln i området ökat markant.
– Vi är särskilt stolta över vårt arbete i Lindängen och Hermodsdal i Malmö, säger Unni Sollbe. Det är ett fint exempel på hur det långsiktiga ägandet och ett uthålligt arbete verkligen kan göra skillnad på riktigt.
Ett annat exempel på hållbar stadsutveckling är utvecklingen av Mitt Möllan på Möllevången i centrala Malmö. Köpcentret har genomgått en kulturell och kommersiell förvandling till en annorlunda mötesplats som delas av olika företagare under ett gemensamt paraply.
– Genom att lyssna på tankar och idéer från de företagare som hyr lokaler och genom att agera sammanhållande kraft för utvecklingsarbetet har Mitt Möllan idag förvandlats till ett blomstrande kvarter med ett starkt näringsliv. Vi är stolta över våra kvarter och jobbar långsiktigt för att lyfta hela stadsdelar. Det är så vi vill bedriva omtänksam och hållbar förvaltning och utveckling, säger Unni Sollbe.