200789462 2475050275972165 2506079557754485955 n
Hem Fastigheter Fortsatt stort intresse för fastighetsinvesteringar i Sverige

Fortsatt stort intresse för fastighetsinvesteringar i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Trots en lång och utdragen period av nedstängningar och påtagliga konsekvenser av pandemin tror flertalet av Tessins medlemmar på en minst lika stor bostadsutveckling som idag och ämnar investera över 5 miljarder kronor årligen.

Fler än var fjärde medlem tror dessutom på en allt starkare utveckling av bostadsmarknaden de kommande åren.

Inom fastighetsektorn är intresset för investeringar i industri- och samhällsfastigheter är störst. Det visar en återkommande undersökning gjord av finansieringsplattformen Tessin.

Tessin är idag Nordens ledande digitala finansieringsplattform för fastighetsutveckling sett till förmedlat kapital. Sedan starten 2014 har Tessins medlemmar investerat cirka 3 miljarder kronor i fler än 290 fastighetsprojekt i Sverige och Finland. Plattformen har idag över 56 000 registrerade medlemmar som enligt undersökningen har god tilltro till kommande års fastighetsutveckling.

Tessins medlemmar ämnar gemensamt investera över 5 miljarder SEK årligen i svenska och finska fastighetsprojekt. Det typiska investeringsprojektet är lukrativa bostäder eller kommersiella lokaler med en investeringskvot om 10 – 20 miljoner kronor. Fler än 95% av de tillfrågade är intresserade av att investera i bostäder kommande tid – en ökning med 5% från föregående undersökning.

–      Fastighetsbranschen är en bransch i förändring, men som investering är det en stabil placering som genererar en god avkastning i en tid med låga och osäker konjunktur. Jämfört med föregående undersökning visar årets siffror att våra medlemmar i allt högre grad avser att investera större summor än tidigare. Det tyder på en fortsatt god tilltro till fastighetsutvecklingen framöver, säger Heidi Wik, vd på Tessin.

200789462 2475050275972165 2506079557754485955 nTessins undersökning visar att en majoritet bland medlemmarna har en investeringshorisont på kort (1–2 år) och medellång sikt (2–5 år). Endast 8%, har en temporär investeringshorisont på 0–6 månader.

Risknivån bland Tessins investerare återfinns främst kring medelhög (5–8% avkastning) samt hög risk (8–10% avkastning). Det är ett risktagande som inte förändrats påtagligt jämfört med undersökningen 2019.

På frågan kring vilken typ av fastighetsprojekt Tessins medlemmar främst tänker investera i, lyfts primärt nybyggnation av bostäder (hyresfastigheter och bostadsrätter) samt samhällsfastigheter (äldreboende och skolor).

Undersökningen genomfördes online bland Tessin medlemmar med totalt 748 respondenter. För mer information om Tessin generellt och undersökningen specifikt vänligen kontakta:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>