Sparbanken Syds delårsrapport för juni 2023
Hem Finans Sparbanken Syds delårsrapport för juni

Sparbanken Syds delårsrapport för juni

Publicerat av: Redaktionen

Bankens resultat har utvecklats positivt och uppgår till 51,5 miljoner före skatt (23 mkr 2022).

Resultatförbättringen är främst kopplat till räntenettot och de högre marknadsräntorna samtidigt som provisionsnettot minskar något.

– Genom en stärkt intjäning och en förbättrad kapitalrelation står vi starka och väl rustade att möta och stötta våra kunder i en utmanande tid med hög inflation och en försvagad konjunktur. Vårt koncept med ekonomihälsa med fokus på hållbar konsumtion och sunt sparande blir än mer relevant i utmanande tider, säger bankens VD Henrietta Hansson.

Sparbanken Syds delårsrapport för juni 2023

Bankens resultat har utvecklats positivt och uppgår till 51,5 miljoner före skatt (23 mkr 2022). Resultatförbättringen är främst kopplat till räntenettot och de högre marknadsräntorna samtidigt som provisionsnettot minskar något.

Banken har under första halvåret genomfört två transaktioner med Borgo där först bolån från bankens balansräkning och sedan bankens bolån hos SBAB såldes. Samtliga bankens förmedlade bolån är nu hos Borgo och framöver kommer fokus ligga på ett effektivisera och förbättra kundupplevelsen inom bolåneaffären.

Affärsvolymerna under första halvåret har ökat något där sparavolymerna ökar samtidigt som utlåningsvolymerna minskar till följd av en avvaktande marknad inom både privat och företag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>