Smart Refill satsar vidare på digitala tjänster för de yngsta bankkunderna

Många föräldrar funderar på hur de ska lära sina barn om ekonomi när mynt och sedlar allt mer ersätts av siffror på en skärm.

Smart Refill satsar vidare på digitala tjänster för de yngsta bankkunderna 1Under 2018 släppte Smart Refill därför en app, i samarbete med en av Nordens största banker, som på ett lekfullt sätt lär barn och ungdomar att hantera pengar i samspel med föräldrarna. Mottagandet av appen har varit väldigt positivt, och nu släpps nästa version. Nu kan barnets bankkonto kopplas till appen och därmed visa riktigt saldo och transaktioner.

Som leverantör av digitala tjänster till finansbranschen fokuserar Smart Refill på tre koncept: mobilbanker, fondlösningar samt barn- och ungdomsbanker. Smart Refill är en drivande partner som levererar allt från design till utveckling och underhåll.

Den senaste versionen av appen kan kopplas ihop med barnets bankkonto och därmed visa riktigt saldo och transaktioner i realtid, funktioner som har efterfrågats av användarna. Den här typen av kontoinformationstjänst och integration mot bankens system är möjlig eftersom Smart Refill är en certifierad tredjepartsleverantör under tillsyn av Finansinspektionen.

– Barnappen har fått stor uppskattning bland föräldrar som vill att deras barn ska få en bra start i sin ekonomiska skolning. När appen nu visar riktiga pengar blir den ännu mer användbar: när barnen sparar eller spenderar ser de resultatet direkt på saldot. Vi är stolta över samarbetet och det sätt som vi på Smart Refill utnyttjar EU-direktivet för Open Banking för att skapa pedagogiska och roliga tjänster, säger Henric Ungh, VD på Smart Refill.