She’s Next: Visa delar ut stipendium till tre kvinnliga entreprenörer i Sverige
Hem Nyheter She’s Next 2022: Visa delar ut stipendium till tre kvinnliga entreprenörer i Sverige

She’s Next 2022: Visa delar ut stipendium till tre kvinnliga entreprenörer i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Ett stipendium om €10 000 vardera till tre kvinnoägda bolag stod på spel när Visa lanserade det globala initiativet She’s Next för första gången i Sverige.

Syftet med stipendiet är att skapa bättre förutsättningar för kvinnliga entreprenörer.

Nu har Visa gjort sitt val.

Som ett globalt betalnätverk, med en stark lokal närvaro, spelar Visa en avgörande roll för att göra nya betalmetoder tillgängliga för fler människor och företag. Med målsättningen att skapa mer inkluderande och hållbara ekonomier vill Visa stärka aktörer på den nordiska och baltiska betalmarknaden.

För att lyfta fler kvinnliga entreprenörer och småföretagare introducerade Visa programmet She’s Next under hösten – ett stipendium med syfte att synliggöra kvinnoägda företag och förbättra tillgången till externt kapital. I potten låg tre stipendium bestående av €10 000 samt ett års personlig företagscoachning via den internationella organisationen IFundWomen.

För att vara behörig att söka stipendiet behövde bolaget vara registrerat i Sverige, ha varit verksamt i minst ett år, ha en fysisk eller digital närvaro samt ha kvinnligt ägande som uppgår till minst 51 procent. När ansökningsperioden stängde den 30 september hade ett stort antal ansökningar kommit in från företag runt om i hela landet.

She’s Next: Visa delar ut stipendium till tre kvinnliga entreprenörer i Sverige”Vi är otroliga glada över den fantastiska respons som initiativet fått. She’s Next är en viktig del i Visas arbete som syftar till att hjälpa fler företagare att accelerera sin tillväxtresa. Styrkan i vårt globala betalnätverk, kombinerat med lokal kunskap, ger oss möjlighet att bidra med viktiga verktyg och resurser för att fler kvinnliga entreprenörer ska ges möjlighet att ta nästa steg och växa sitt bolag”, säger Elena Fadeeva, marknadschef för Visa i Norden och Baltikum.

Nu har en lokal jury utsett tre vinnare i Sverige. Mottagarna av stipendiet She’s Next 2022 presenteras nedan.

By Banoo
När de inte kunde hitta den perfekta jobbväskan bestämde de sig för att skapa en själva. By Banoo grundades och lanserades 2021 av två svenska systrar med persiska rötter, Persheng och Perdica. Idag tillverkar de funktionella och snygga jobbväskor för kvinnor med en vision om att ge kvinnor tillgång till en ny generation jobbaccessoarer till ett rimligt pris. By Banoo är skapat för kvinnor, av kvinnor.

Mermaid Simskola
Mermaid Simskola arbetar för att simkunnighet och lek i vatten ska vara tillgängligt för alla. Simlektionerna anpassas efter deltagarnas behov för att alla, oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet, ska få chansen att lära sig simma och bli trygga i vatten. Genom verksamheten främjar Mermaid Simskola ökad simkunnighet, vilket innebär en förbättrad folkhälsa samt ökad integration, jämlikhet och självständighet. Mermaid Simskola grundades av Muna Idow som själv har gjort en resa från vattenskräck till prisbelönt simskola.

Little Cirkus
Little Cirkus är ett svenskt hudvårdsmärke som erbjuder en ekologisk hud och hårvårdsserie för barn och baby. Företaget är grundat av Anna Aro Ring, och det var efter att Anna själv blivit mamma som hon insåg att majoriteten av produkterna på marknaden som marknadsfördes mot barn ofta innehöll kemikalier och syntetiska tillsatser. Det var då idén föddes om att skapa en hud- och hårvårdsserie helt fria från tveksamma tillsatser, baserad på ekologiska och 100 % veganska ingredienser, producerad i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>