HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskap
Hem Teknik HCL ska förbättra Euroclears digitala landskap

HCL ska förbättra Euroclears digitala landskap

Publicerat av: Redaktionen

Flerårigt avtal inkluderar skapandet av ett laboratorium för saminnovation

 Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) tillkännagav idag ett flerårigt applikationsavtal med Euroclear Group, världens största leverantör av inhemska och nationsöverskridande lösningar och tjänster relaterade till obligations-, aktie- och fondtransaktioner, för att påskynda dess flexibla transformationsresa.

HCL ska med hjälp av teknologier och arbetsmetoder utveckla Euroclears digitala möjligheter.

HCL ska hjälpa Euroclear att utforska nya affärsmodeller och marknadsmöjligheter för att skapa värde genom innovation och monetarisering av data. Genom att utnyttja exekveringsramverket Fenix 2.0 kommer HCL att modernisera Euroclears digitala kanallandskap, vilket ska hjälpa Euroclear att påskynda innovation i sina digitala kanaler genom att använda automation, enhetliga slutkundsupplevelser och DevOps-leveransmodeller.

HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskap Genom att dra nytta av sin djupa kunskap och stora erfarenhet av att driva transformation med andra finansiella tjänstekunder, kommer HCL att etablera ett laboratorium för saminnovation i Bryssel. Där ska HCL arbeta med Euroclear kring hållbar innovation för att lösa marknadsproblem och skapa nya affärsvärdeskapande digitala initiativ.

Laboratoriet ska skapa en entreprenörsmiljö för att utforska framväxande teknologier och trender, samt tillämpa dessa för skapande av nya produkter och tjänster.

”Vi är glada över att Euroclear valde HCL som strategisk partner i en såpass visionär transformationsprocess,” säger Sudip Lahiri, Senior Vice President och Head of Financial Services, Europa, HCL Technologies. ”Den här överenskommelsen är ett stort godkännande för HCLs beprövade erfarenhet av att leverera värde för våra kunder genom att skapa nya tjänster och utnyttja data för att driva innovation och diversifiering. Vårt partnerskapsdrivna tillvägagångssätt kommer att främja en kultur av ständiga förbättringar för Euroclears verksamhet.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>