IMG 9434
Hem STARTUP Startup i händerna på tech-jättarna

Startup i händerna på tech-jättarna

Publicerat av: Redaktionen

Vi har drabbats av de stora jättarna.

Som startup och techbolag är vi i mångt och mycket beroende av stora IT-jättar som Google, Amazon & Apple.

Vi behöver dem, men har svårt att arbeta med dem. Varför?
Jo, vi har som så många andra bolag våra dataservrar, appar med mera i jättarnas moln. Molnet & servern ska, enligt de uppgifter vi får, hanteras från ett land inom EU. Vi som liten kund till dessa jättar behöver fullständigt hålla oss till deras regler och krav. Det innebär till exempel att de vill att man betalar med kort där de debiterar löpande kostnader. Det för med sig att vi tvingas ha en bank som är villig att ge oss höga kreditlimitar.

IMG 9434

Amanda Thorén – Grundare av startupen Bencha

En dag fick vi ett mail “Action required, transaction declined”. Jag fick veta att vi behöver kontakta banken, som i sin tur förklarade att det inte är något fel från vårt håll. Vi fick också veta att vi inte är ensamma om problemet.

“Vilket problem, undrar jag?”

”Det problem som många företag har med jättarna, att de inte förhåller sig till EU´s direktiv gällande nya PSD2 som trädde i kraft vid årsskiftet 2021. Detta innebär att banken avslår transaktionen när den inte sker enligt reglerna.”

Som startup blir man självklart oerhört orolig för vi riskerar att stora delar av vår verksamhet stängs om vi inte betalar. Banken avslutar med att “Det finns ingenting vi kan göra, du får kontakta leverantören och hoppas att de kan hjälpa er. Ofta går det inte att få faktura förrän de kan faktura några miljoner per månad men kika…” Det var inte vad vi ville höra. I vår accelereringsfas vore det förödande om vår databas skulle stängas ner. Det får bara inte hända, då det skulle drabba alla våra användare.
Jätten var däremot snabb när jag hörde av mig gällande frågan, och vips så fungerade allt utan problem.. men någon verklig förklaring till varför det inte hade fungerat tidigare fick vi inte.

Om Bencha:

Grundades: September 2020 av Amanda Thorén
Anställda: 8 st
Lanserades: Maj 2021
Ladda ner Bencha på: Appstore och Google Play
Läs mer på: https://bencha.se/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>