SALTO Systems Nordic och Unloc ingår samarbete – bygger öppen infrastruktur för digitala nycklar.

SALTO Systems Nordic, en del av den globala aktören inom passerkontroll SALTO Systems, har länge arbetat nära med teknikföretaget Unloc för att underlätta att alla kunder till Unloc nu också kan använda passerkontrollsystemet SALTO SPACE med Bluetooth.

SALTO Systems Nordic och Unloc ingår samarbete – bygger öppen infrastruktur för digitala nycklar. 1Med SALTO Systems i teamet är Unloc ett steg närmare målet att samla de ledande leverantörerna på marknaden för digitala nycklar i en och samma plattform. För slutanvändare och kunder innebär samarbetet att det på sikt är möjligt att öppna vilken dörr som helst med samma app, oavsett vilket pasersystem eller låssystem som är kopplat till dörren. Dessutom kan du dela tillfälliga eller permanenta digitala nycklar till vem du vill, när du vill.

Kjetil Lundberg, Country Manager Norge i SALTO Systems;

– «Vi ser idén och lösningen för Unloc som spännande och banbrytande för mobila nycklar som ett accessmedium på den Nordiska marknaden. Möjligheten att kunna öppna både Danalock och SALTO SPACE-dörrar i samma APP kommer att ge oss en stor fördel, särskilt inom bostäder, men vi ser redan potentialen och förfrågningarna från företagsmarknaden. Vi är övertygade om att samarbetet med Unloc kommer att vara positivt för SALTO System Nordic, både i Norge och de andra nordiska länderna. Vi ser fram emot ett bra samarbete med teamet på Unloc. ”

Digitalisering av nycklar är framtiden och Unloc har nyligen fått betydande avtal med olika bostadsföreningar, fastighetsförvaltare, logistikföretag och tjänsteleverantörer. För att lyckas är det ändå viktigt att ansluta till de system som används mest på marknaden. Som ett av de mest utbredda passerkontrollsystemen i Norge var SALTO Systems en naturlig partner.

Head of Sales i Unloc, Terje Skog Jenssen, uttaler følgende i forbindelse med avtalen;

– «Detta är ett mycket värdefullt samarbete för oss! Unloc ska kunna öppna dörrar för alla, överallt och låta alla ha sin egen digitala nyckelknippa. Detta samarbete stöder således själva kärnan i vad Unloc levererar. Vi är stolta över att ha en partner som SALTO Systems som vill vara med på den här resan, säger Terje Skog Jenssen, försäljningschef på Unloc.

Nu är båda företagen redo att komma in på marknaden tillsammans och erbjuder en kombination av kvalitetssäkrad hårdvara och “state and the art” -programvara för både företags- och privatmarknaden.