Positivt resultat av FAR:s dialogmöte med länsstyrelserna om tillsynen enligt penningtvättslagen.
Hem FINANS Positivt resultat av FAR:s första dialogmöte med länsstyrelserna om tillsynen enligt penningtvättslagen

Positivt resultat av FAR:s första dialogmöte med länsstyrelserna om tillsynen enligt penningtvättslagen

Publicerat av: Redaktionen

FAR har haft ett första dialogmöte med länsstyrelserna om tillsynen enligt penningtvättslagen.

− Min uppfattning är att länsstyrelserna lyssnade och var öppna för det vi förde fram, säger Maria Lantz, chefsjurist på FAR.

Positivt resultat av FAR:s dialogmöte med länsstyrelserna om tillsynen enligt penningtvättslagen.Onsdagen den 8 mars träffade FAR ansvariga chefer från länsstyrelsen i Skåne, Västra Götaland och Stockholm för att prata om tillsynen av redovisningsbyråer. Bakgrunden är att länsstyrelserna har noterat brister i flera redovisningsbyråers penningtvättsdokumentation vilket resulterat i höga sanktionsavgifter vid länsstyrelsernas tillsyn enligt penningtvättslagen.

Ambitionen med mötet var att hitta en väg framåt för att genom mer vägledning och information ytterligare kunna hjälpa byråerna att leva upp till kraven och därmed bli godkända i tillsynen.

− Det var ett mycket bra möte. Min uppfattning är att länsstyrelserna lyssnade och var öppna för det vi förde fram, bland annat att vi vill se mer vägledning och information i besluten. De tyckte också vårt förslag att informera dem som arbetar med tillsynen om hur redovisningsbyråer arbetar var intressant. Vi kommer att följa upp mötet i slutet av mars, säger Maria Lantz, chefsjurist på FAR och ansvarig för dialogerna med länsstyrelserna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>