PE Accounting gör det igen – får utmärkelsen Di Gasell för sjätte året i rad!
Hem Nyheter PE Accounting får utmärkelsen Di Gasell för sjätte året i rad

PE Accounting får utmärkelsen Di Gasell för sjätte året i rad

Publicerat av: Redaktionen

Sedan starten år 2011 har PE Accounting haft visionen att ge entreprenörer, företagsledare och ekonomichefer en möjlighet till kontroll i ekonomin.

Med en vilja att förändra och automatisera redovisningsbranschen har PE växt med omkring 40% per år.

Helt organiskt och utan riskkapital. Denna starka tillväxt har nu lett till utmärkelsen Di Gasell för sjätte året i rad under 2021.

Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika bolag. Mindre än 1% av Sveriges bolag uppfyller kriterierna för att bli ett gasellbolag en gång. Nu har PE Accounting lyckats för sjätte året i rad!

När PE startade för 10 år sedan var de ganska ensamma om att ha ett så starkt fokus på automatiserade processer. De såg behovet av automation när andra tittade på digitalisering. Det gör att varje modul i systemet hänger ihop för att möjliggöra minimal manuell administration och maximal automatisering.

”Från starten har vi byggt allt i systemet själva och vi har sålt och implementerat varenda kund på egen hand. Varje kund har köpt in sig på vår vision och vårt sätt att jobba vilket har lett till att vi växt tillsammans med våra kunder. Så framgången ligger i att allt är vårt eget hantverk”. Olle Rydqvist, en av grundarna till PE Accounting.

PE Accounting gör det igen – får utmärkelsen Di Gasell för sjätte året i rad!Idag finns det flera olika aktörer som automatiserar stora delar av ekonomiprocessen och utvecklingen går starkt framåt. Det som gör att PE Accounting fortfarande växer så kraftigt är att allt finns samlat i ett system, vilket ger en högre automationsgrad än många andra lösningar på marknaden. PE fokuserar dessutom på en helhetslösning som en tjänst, alltså kombinationen av automatisering och kompetenta ekonomer som stöttar med allt som systemet inte hanterar eller en maskin inte kan göra.

”Vi har lyckats otroligt bra hittills. Samtidigt har vi bara skrapat på ytan kring vad som faktiskt är möjligt. Både i antalet företag vi kan hjälpa och de möjligheter som ny teknik ger oss”. Pontus Björnsson, VD på PE Accounting.

I framtiden kommer ännu mer bulkarbete att automatiseras. Här kan AI komma in och höja graden av automatisering till att närma sig 100%. När de automatiserade processerna och systemet gör det mesta av rutinuppgifterna så kommer vi att se ett skifte mot att CFO’n blir den absolut viktigaste rollen i ekonomifunktionen, medan övriga roller skulle kunna köpas in som en tjänst istället.

”Outsourcing kommer att öka radikalt de kommande åren. Men det är kombinationen av maskin och människa som kommer att skilja de framgångsrika lösningarna från de övriga på lång sikt”. Pontus Björnsson, VD på PE Accounting.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>