Paulig fyller 145 år – ständig förnyelse bakom framgången
Hem Nyheter Paulig fyller 145 år – ständig förnyelse bakom framgången

Paulig fyller 145 år – ständig förnyelse bakom framgången

Publicerat av: Redaktionen

Från en lokal kaffeimportör till ett internationellt företag inom livsmedelsindustrin.

När Paulig firar 145 år tar man tillfället i akt att inte bara fira en anmärkningsvärd milstolpe, utan passar också på att kika in i framtiden.

Där ses hållbarhet spela en viktig roll, ett område där Paulig vill bli branschledande.

I vår fyller Paulig 145 år, en bedrift som få företag lyckas med. Enligt vd:n Rolf Ladau är hemligheten bakom Pauligs långvariga framgång framför allt kopplad till företagets förmåga att ständigt förnya sig.

”I årtionden har Paulig fortsatt vara relevant genom att ständigt förnya sig och analysera vad som sker i omvärlden. Som ett familjeägt företag med starka värderingar har vi också dragit nytta av det långsiktiga tillväxtperspektivet”, säger Rolf Ladau.

Det är också den kombinationen som förvandlat Paulig från en lokal kaffeimportör till ett internationellt livsmedelsföretag med en stark varumärkesportfölj som i dag består av Santa Maria, Risenta, Paulig, Gold & Green och Poco Loco.

”Nu är det vårt jobb att se till att våra kända och älskade varumärken blir ännu starkare under de kommande 145 åren”, säger Rolf Ladau.

I dag fokuserar Paulig på internationell tillväxt, särskilt genom Tex Mex. Företaget investerar 45 miljoner euro i en ny tortillafabrik i Roeselare, Belgien. Samtidigt som Paulig satsar på att växa på den europeiska Tex Mex-marknaden vill företaget även stärka sin marknadsposition i kaffekategorin.

Rolf Ladau nämner också Pauligs hållbarhetsambitioner: Företaget strävar efter att bli branschledande inom hållbarhet och har som mål att 70 procent av nettoförsäljningen ska komma från produkter och tjänster som främjar båda människans och planetens hälsa och välmående senast 2030.

I Pauligs syfte, For a life full of flavor, speglas företagets kärlek till mat och önskan att utvecklas och göra gott för konsumenter, kunder, partners, medarbetare och miljö. En viktig del i detta är sökandet efter nya smaker som berikar konsumentens upplevelse. Det kan innebära såväl nya innovationer som att man vidareutvecklar en existerande mattrend. Till exempel blir asiatiska rätter just nu allt populärare i Norden och Europa.

För att stödja en hållbar utveckling, och företagets förnyelse i allmänhet, är Pauligs stockholmsbaserade riskkapitalgren PINC alltid på jakt efter framtidens matinnovationer.

En lång tradition i det godas tjänst
Pauligs historia startade i Finland år 1876 när Gustav Paulig, ursprungligen från Tyskland, startade ett företag för att importera utländska varor såsom kaffe och kryddor till sitt nya hemland.

Under kriget och efterkrigstiden bidrog Paulig i hög grad till att stötta det finska samhället. Under Fortsättningskriget betalade Paulig full lön till sina medarbetare vid fronten – i fem år. Efter kriget deltog Paulig i återuppbyggnadsarbetet genom att rosta kaffet till de specialpaket som levererades till bland andra skogshuggare.

På 40-talet samlade Paulig in 1,4 miljoner finska mark för att finansiera bygget av Finlands första barnsjukhus. På senare tid, under 2014, donerade Paulig 1,5 miljoner euro till bygget av det nya barnsjukhuset i Helsingfors.

”Dessa berättelser inspirerar oss i dag och fungerar som exempel på hur Paulig alltid är intresserat av och stöttar samhället”, säger Rolf Ladau.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>