Parakey tar in 20 miljoner – markant ökad efterfrågan på mobil access
Hem STARTUP Parakey tar in 20 miljoner – markant ökad efterfrågan på mobil access

Parakey tar in 20 miljoner – markant ökad efterfrågan på mobil access

Publicerat av: Redaktionen

PropTech-bolaget Parakey vill med sin plattform för mobil access göra nyckelhantering smidigare och möjliggöra för de som verkar i kommersiella fastigheter och bor i flerbostadshus att öppna låsta utrymmen med mobilen.

Parakey tar in 20 miljoner – markant ökad efterfrågan på mobil access

Parakeys grundare Jonas Arvidsson, Erik Barrefors, Marcus Andersson och Eric Franklin. Bild: Parakey/Chalmers Ventures/Paul Wennerholm

Nu tar man in nytt kapital för att skala upp verksamheten och fortsätta växa på marknaden.

Parakey genomförde under slutet av 2020 en riktad nyemission som leddes av de två ankarinvesterarna Tham Invest, som blev ny ägare i bolaget, och befintliga ägaren Green Group. Även övriga ägare försvarade sina innehav. Den totala kapitalanskaffningen uppgår till 20 miljoner kronor.

Bland ägarna finns också bolagets fyra grundare, Chalmers Ventures, och ett antal affärsänglar, t ex ASSA ABLOYs tidigare Skandinavienchef och Easyparks medgrundare.

– Vi är stolta och glada för våra ägares starka tro på Parakey. Med hjälp av det nya kapitalet skall vi nu växa organisation och accelerera utvecklingstakten för att ytterligare utöka vårt försprång på marknaden. Vi skall tydligt etablera vår senaste produkt, det professionella digitala låset Parakey PDL, på säkerhetsmarknaden och vara den självklara leverantören av digitala lås och mobil access i Norden, säger Jonas Arvidsson, VD och medgrundare till Parakey.

Parakey har många stora svenska fastighetsbolag som kunder, däribland Stena Fastigheter, Vasakronan och Klövern. Denna kapitalanskaffning skall nu bidra till att möta den starka efterfrågan av mobil access som växt ytterligare i takt med Parakeys intåg på marknaden för flerbostadshus.

– Parakey skall vara den givna helhetsleverantören av mobil access och marknadens mest lättintegrerade system. Vi skall fortsatt leda transformationen till digitala nycklar och lås, avslutar Jonas Arvidsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>