OutSystems tar in 360 miljoner dollar från KKR och Goldman Sachs för att stärka sin ledande position inom Low-Code

OutSystems plattform för Low-Code gör det möjligt för företag att digitalisera snabbare genom att halvera utvecklingstiden för applikationer.

OutSystems meddelar, världsledande inom snabb applikationsutveckling med Low-Code, att de tar in 360 miljoner dollar i en investeringsrunda från KKR och Goldman Sachs. Finansieringen värderar företaget till strax över en miljard dollar och kommer att användas till expansion och för utveckling av nya innovationer inom mjukvaruautomation.

OutSystems plattform för Low-Code gör det möjligt för kunderna att nå stora effektivitetsökningar vid utveckling och underhåll av företagsapplikationer. Genom automation, artificiell intelligens och djup teknikintegration kan mjukvaruutvecklare och affärsanvändare bygga applikationer genom ett intuitivt visuellt gränssnitt istället för enbart traditionellt kodande.

Kunderna ser stora kostnadsbesparingar och konkurrensfördelar genom att kunna utveckla applikationer på dagar och veckor istället för månader och år, trots den rådande bristen på kompetenta utvecklare.

Företag som Toyota, Logitech, Deloitte, Ricoh och GM Financial använder OutSystems plattform för Low-Code för att snabbt utveckla egna applikationer som både digitaliserar och särskiljer deras företag från konkurrenterna. Plattformen har stöd för ett brett spektrum av företagsapplikationer; från stora, affärskritiska lösningar som ersätter föråldrade system, till mobil- och webbapplikationer för interna processer och kundupplevelser som onlinebanker, kontoregistreringar och automatisk kundtjänst.

OutSystems anses av många vara ledande på den här marknaden tack vare plattformens bredd och djup.

Företaget har tusentals kunder globalt och är en av de snabbast växande teknikföretagen med intäkter på över 100 miljoner och med en tillväxt på över 70 procent årligen.

”Vi attackerar en av de stora problemen som företag har idag – bristen på snabbhet och rörlighet i traditionell mjukvaruutveckling som hindrar den digitala utvecklingen i hela världen,” säger Paulo Rosado, vd på OutSystems. ”Vi ser hur företag kämpar med det här varje dag och vi är glada att ingå partnerskap med KKR och Goldman Sachs för att lösa problem genom att ge våra kunder mer innovationer samtidigt som vi omdefinierar framtiden för mjukvaruutveckling.”

”Vi tror att vi är i ett tidigt skede av vad som kommer vara en lång period av betydande tillväxt för Low-Code-marknaden och vi är glada att kunna ställa oss bakom en kategoriledare som OutSystems,” säger Stephen Shanley, director på KKR.

”OutSystems passar perfekt med KKR:s strategi att stötta klassledande teknologientreprenörer i sin ambition att bli världsledande på stora marknader,” tillägger KKR-medlemmen Lucian Schoenefelder. ”Vi är glada att kunna samarbeta med Paulo och hans team och KKR:s globala plattform kommer att stp bakom OutSystems expansionsplaner.”

”Vi såg att vi kunde peka på alla större industrisegment och hitta entusiastiska och lojala OutSystems-kunder som utvecklat unika lösningar och implementerar plattformen i hela sin organisation,” säger Kirk Lepke, Vice President på Goldman Sachs Private Capital Investing.

”OutSystems ligger direkt i linje med vad vi letar i för nya investeringar,” tillägger Christian Resch, Managing director på Goldman Sachs Private Capital Investing. ”De har stödet från utomordentliga grundare och team inom en innovativ nisch som skapar betydande möjligheter för långsiktiga värden. Vi ser väldigt mycket fram emot att stötta Paulo och hans team för att ytterligare expandera det här unika företaget.”

”OutSystems har alltid har en stark vision för sin plattform ända sedan grundande 2001 och en stark företagskultur som lägger vikten på kvalitet och transparens,” säger Joaquim Sérvulo Rodriges, styrelsemedlem i OutSystems och partner på Armilar Venture Partners. ”Idag är deras teknik väldigt avancerad och skapar en väldigt hög barriär mot konkurrenterna. OutSystems har skapat en helt ny marknad helt enkelt.”

”Investeringen kommer direkt efter ett rekordår för företaget,” säger Paulo Rosado. OutSystems står starka som pionjären inom Low-Code. ”Att ha globala investerare av KKR:s och Goldman Sachs kaliber, som delar vår vision av framtiden och revolution av mjukvaruutveckling, gör att vi kan sikta på enorm tillväxt och innovation som kommer att förändra hur företag utvecklar mjukvara i grunden.”

KKR’s investring skedde genom deras Next Generation Technology Growth Fund.