Hem Försäkring Världsledande AI-forskare kommer till Stockholm

Världsledande AI-forskare kommer till Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Mer än 5 000 forskare och experter inom artificiell intelligens kommer till Stockholm i juli för att diskutera framtiden inom AI.

Världsledande AI-forskare kommer till Stockholm 3Bland huvudtalarna finns professor Yann LeCun, ansvarig för AI-utveckling inom Facebook, och professor Max Tegmark, MIT, omtalade författare till boken Life 3.0.

Konferensen IJCAI-ECAI-18 räknas som en världens största forskningskonferenser inom artificiell intelligens. Tillsammans med ett antal systerkonferenser, som hålls samtidigt i Stockholm, väntas mer än 5 000 AI-forskare och experter till Stockholm under 10 dagar i juli i sommar.

– Med det explosiva intresset för artificiell intelligens och dess tillämpningar blir detta ett spännande forum för att presentera och ta del av spetskompetens inom AI, säger Jérôme Lang, seniorforskare vid Université Paris-Dauphine och konferensens ordförande.

Talarna vid IJCAI-ECAI-18 kommer att presentera några av de viktigaste bidragen och framstegen inom artificiell intelligens, maskinlärning, autonoma agenter och andra ämnen som är relaterade till AI.

Det stora intresset för konferensen märks också i antalet artiklar som presenteras under dagarna, mer än 800, vilket är ett rekord för IJCAI.

Under konferensen arrangeras även två industridagar då ett flertal globala industriföretag som Alibaba, Tencent, Baidu, Adobe, IBM, Tieto och Microsoft presenterar sin senaste teknik inom AI.

Konferensen äger rum, 13-19 juli i Stockholm, Älvsjömässan.

Lista över huvudtalare:

Yann LeCun, Facebook AI Research Lab och New York University

Max Tegmark, Massachusetts Institute of Technology

Jean-Francois Bonnefon, Toulouse School of Economics

Joyce Chai, Michigan State University

Hector Geffner, Universitat Pompeu Fabra

Nicole Immorlica, Microsoft Research New England

Danica Kragic Jensfelt, Kungliga Tekniska Högskolan, KTH

Josh Tenenbaum, Massachusetts Institute of Technology

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>