Oterlus team – en deep tech startup som skapar säkra chattar genom AI – blir del av Reddit
Hem STARTUP Oterlus team – deep tech startup som skapar säkra chattar genom AI – blir del av Reddit

Oterlus team – deep tech startup som skapar säkra chattar genom AI – blir del av Reddit

Publicerat av: Redaktionen

Oterlu har varit portföljbolag hos Chalmers Ventures sedan 2019.

Nu blir deep tech startupens team en del av Reddit – ett av världens ledande nätforum.

Oterlu hjälper användaren att motverka trakasserier, övergrepp och skadligt innehåll på sociala plattformar. Genom en avancerad AI-teknologi så rapporterar Oterlu chattmeddelanden som innehåller trakasserier, svordomar och skadligt innehåll.

– Vi har haft förmånen att få arbeta med Oterlu, ett bolag som verkligen hjälper till att skapa en bättre vardag för så många användare på nätet, konstaterar Fredrik Örneblad som varit Oterlus Business Coach på Chalmers Ventures. Det har varit fantastiskt roligt att få följa med på Oterlus resa.

-Teamet har lyckats visa hur kompetent AI och deep-tech kan skapa tryggare communities världen över, något som nu har lett till att Oterlu blir en del av världens största onlineforum.

Oterlus team – en deep tech startup som skapar säkra chattar genom AI – blir del av Reddit– Att Oterlus team blir en del av ett så pass viktigt varumärke som techbolaget Reddit är såklart ytterligare bevis för behovet av och vikten i att skapa säkra miljöer på nätet.

Oterlu grundades 2019 av Alexander Gee, Ludvig Gee och Sebastian Nabrink. Alexander bakgrund är 8 år på Google inom säkerhet online. Ludvig med maskininlärning och NLP på Stena IT. Sebastian i sin tur med maskininlärning på Stena IT och på ett flertal startups.

– Vi är tacksamma för stöttningen hela vägen från start från Chalmers Ventures, säger Alexander Gee, CEO och medgrundare, Oterlu.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>