Hem Fastigheter Ny innovationshub för PropTech lanseras i Sverige

Ny innovationshub för PropTech lanseras i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Innovationshubben PropTech Sweden lanseras nu i Sverige.

Ny innovationshub för PropTech lanseras i Sverige 3Den ska hjälpa PropTech-bolagen att bygga, skapa och utveckla en ny typ av fastigheter för människor att bo, leva och arbeta i.

PropTech Sweden grundades 2019 och lanseras nu på den svenska marknaden. PropTech Sweden är en innovationshub för alla aktörer inom fastighetsteknologi, så kallad PropTech, och kan beskrivas som teknologisk och digital innovation som inom fastighetsbranschen skapar möjligheter att digitalisera förvaltning, drift och försäljning, samt möjliggör nya värden och affärs/betalmodeller. PropTech Sweden verkar för att branschen som helhet utvecklas och skapar business, genom nära samarbeten och relationer.

─ För oss handlar allt om innovation och därför har vi byggt en community av investerare, innovatörer och entreprenörer som utvecklar, samverkar och delar tankar kring fastighetsteknologi. Vi verkar för att skala upp branschen och skynda på utvecklingen, vilket behövs inom bygg & fastighetsbranschen, som ligger efter övriga industrier när det kommer till hur man ser på Tech och användandet i sin dagliga verksamhet, säger Roger Tofft initiativtagare och VD till PropTech Sweden.

Communityn är en medlemsorganisation som erbjuder medlemmarna ett brett nätverk av kontakter och skapar mötesplatser för yrkesverksamma i bygg- & fastighetsbranschen. Genom events, workshops och think tanks möts dem som vill driva på branschen och synergier uppstår.

─ Jag har sett detta ske på våra andra marknader i exempelvis Finland, Japan, Holland och England och jag tror att det finns stora möjligheter att samverka även i Sverige, då vi har flertalet fantastiska bygg- & fastighetsbolag och en imponerande uppställning av PropTech bolag som kan göra landet ledande inom samhällsförbättringar. Genom vår community kan vi spela en viktig roll för branschen och samtidigt bidra till att utvecklingen går snabbare framåt, säger Roger Tofft.

Hållbarhet är en viktig milstolpe för PropTech-branschen som idag har stora utmaningar.

De senaste rapporterna visar att byggande och renovering av fastigheter står för ca 40% av allt CO2-utsläpp i världen. För PropTech Sweden är detta ett fokusområde och man vill vara drivande i utvecklingen av smarta tekniklösningar.

─ Vi vill vara med att bidra till en förändring inom byggnation av Sveriges fastigheter. Fastighetsägare och byggentreprenörer måste arbeta smartare och vara mer anpassningsbara för framtidens behov. Svenska landsbygden är en otroligt viktig del av vårt land och historia och med hjälp av teknologi så ska vi skapa fantastiska möjligheter för alla som vill leva, bo och arbeta där. Dessutom ser jag som en uppgift för oss att föra PropTech och Tech-industrin närmare varandra, då kan vi på allvar lära oss av varandra, växla upp tempot och uppnå samhällsförbättringar, säger Roger Tofft.

Trots att företaget bara hunnit vara aktiv i Sverige sedan årsskiftet har företaget många aktiviteter på gång. Bland annat är de medarrangör av Internationella ​PropTech StartUp & Scale-Up Europe Awards, finansierat av EU-kommissionen, där vinnaren får 10 000 Euro i affärsrådgivning, deltar på Future PropTech London, Mipim PropTech i Paris samt planerar ett deltagande ​Skåne Innovation Week i maj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>