Hem Nyheter Nu ska västra Sveriges främsta entreprenör utses

Nu ska västra Sveriges främsta entreprenör utses

Publicerat av: Redaktionen

Torsdagen den 19 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i västra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year.

Nu ska västra Sveriges främsta entreprenör utses 3Bland finalisterna som gör upp om årets priser finns bland andra techentreprenören Tove Bäcker från Humblebee, pizzaugnsexperten Christer Andersson från BakePartner samt översättningsvisionären Per Nauclér, Plint.

Efter en omfattande nomineringsprocess under hösten är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio entreprenörer från Västsverige kommer den 19 november göra upp om priserna i en digital regionfinal. De entreprenörer som har chans att vinna och ta en plats i den nationella finalen i Stockholm är:

– På grund av pandemin så har vi dessvärre fått ställa in den fysiska galan, men jag vågar lova att det blir minst lika spännande att följa regionfinalen digitalt. Det är ett riktigt starkt finalfält som vi ställer på benen i år och jag är säker på att juryn kommer få överlägga en hel del när de utser vinnarna, säger Sofia Ström, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Väst.

Vinnare i flera kategorier prisas
Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförs under november möts den 29 januari 2021 i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att representera Sverige vid EY World Entrepreneur Of The Year i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Extern oberoende jury
Vinnarna i region Väst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Eva Moen Adolfsson, vd Resia Travel Group, Magnus Larsson, grundare Pincho Nation, Malin Persson, vd och ägare Accuracy, Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren, Victor Halvarsson, vd och grundare Vanbruun, Elin Karlsson, kontorschef Almi Trollhättan, Magnus Emilson, grundare Visit Group, och Magnus Dafgård, vice vd Dafgårds.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>