Nu lanseras hållbart lågvolatilitets-index för globala aktier
Hem Nyheter Nu lanseras hållbart lågvolatilitets-index för globala aktier

Nu lanseras hållbart lågvolatilitets-index för globala aktier

Publicerat av: Redaktionen

Fintech-bolaget CIMalgo AB lanserar indexet ”Solactive CIMalgo Sustainable Equity Selection INDEX” vars syfte är att addera två dimensioner av hållbarhet till aktieförvaltning.

Nu lanseras hållbart lågvolatilitets-index för globala aktierDen ena uppfylls av de strängaste kriterierna för exkludering av bolag, den andra använder sig av en sofistikerad, framåtblickande volatilitetskontroll och optimeringsfunktionalitet för att kunna hålla nere risken vid börsfall.

Syftet med indexet är att kunna erbjuda en global aktieexponering som utgår ifrån världens tvåtusen största bolag för att halvårsvis, genom en intuitiv och riskstyrd kvantitativ process, få ut etthundra bolag som optimerats för låg variation sinsemellan och sedan likaviktas.

Indexkonceptet har utvecklats av CIMalgo och möjliggör för en global aktieexponering med 2/3 av marknadsvolatiliteten och cirka 40% av marknadens beta. I en bred portfölj av olika riskfyllda tillgångar som är riskstyrd så kan en investerare således hålla en större andel aktier utan att behöva diversifiera bort den attraktiva premie som aktiemarknaden erbjuder över tid.

Hållbarhet
I en värld där hållbara investeringar är en norm så är även indexets startuniversum föremål för en strikt, sektorbaserad exkluderingsmatris med nolltolerans avseende intäkter hos bolagen från de kriterier som definierats.

Indexet administreras och kalkyleras av Solactive AG i Frankfurt. Solactive är en av världens största indexleverantörer som med sin infrastruktur möjliggör att indexet håller högsta standard för beräkning och administration av indexet. Indexet har ISIN DE000SL0CXS4 samt BBG ticker SOCIMESG Index

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>