BROCC Holding AB genomför strategiskt förvärv av GCC Capital AB
Hem Nyheter BROCC Holding AB genomför strategiskt förvärv av GCC Capital AB

BROCC Holding AB genomför strategiskt förvärv av GCC Capital AB

Publicerat av: Redaktionen

Förvärvet är en del av BROCC’s tillväxtstrategi och gör det möjligt att även erbjuda sparkonton samt ger ett fotfäste i den finska marknaden.

BROCC Holding AB genomför strategiskt förvärv av GCC Capital AB

Jonathan Klein, vd på BROCC AB

Förvärvet innebär även att BROCC når en total lånevolym om 1,5 miljarder kronor och kommer att främja fortsatt hög tillväxt med lägre finansieringskostnader.

-Förvärvet innebär att vi kan växa snabbare till en lägre kostnad och är en viktig pusselbit i BROCC’s tillväxtstrategi. Vi har som ambition att fortsätta utveckla användarvänliga finansiella tjänster som möter kundernas behov. Vi får också en ingång på den spännande finska marknaden vilket länge varit en del av planen, säger Jonathan Klein, vd på BROCC AB.

BROCC AB har sedan 2014 investerat i en egenutvecklad automatiserad molnbaserad plattform för kredithantering och betaltjänster. Förvärvet medför att BROCC’s tekniska plattform nu utvidgas att även stödja verksamhet med tillstånd att bedriva bank- och finansieringsrörelse. Plattformens skalbarhet gör det möjligt att hantera en stark volymtillväxt med hög effektivitet och låga kostnader.

-Vi har haft en stark tillväxt på affärsvolymerna det gångna året och vi ser att utvecklingen håller i sig. Med tillgång till marknaden för sparkonton förstärker vi vår kapacitet att konkurrera med pris vilket förbättrar vårt erbjudande. Det ökar vår totala konkurrensförmåga mot etablerade aktörer ytterligare, säger Jonathan Klein.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>