Nu blir det gratis att överföra pengar till vänner och familj  – också utanför Sverige

PayPal gör det nu gratis och enkelt att föra över pengar till vänner och familj, både i Sverige och internationellt.

Nu blir det gratis att överföra pengar till vänner och familj  – också utanför Sverige 1Det är lätt att både be om, skicka och ta emot överföringarna som nu görs kostnadsfritt via PayPals app eller hemsida. Enligt en färsk undersökning, genomförd av Censuswide på uppdrag av PayPal, är det vanligast att svenskar överför pengar till vänner och familj i form av en gåva. Undersökningen visar också att svenskarna är minst troliga att påminna en vän eller familjemedlem om en obetald skuld.

För att göra det enklare att skicka pengar till vänner och familj för exempelvis presenter, restaurangnotor och semesterkostnader, utökar PayPal nu sin kostnadsfria tjänst till att omfatta 25 europeiska länder, inklusive Sverige. Att skicka, ta emot och efterfråga pengar görs snabbt och gratis via PayPals app eller hemsida, oavsett om det görs via PayPal-saldo, kort eller bankkonto.

– Att överföra pengar med PayPal är nu gratis för alla svenska användare. Både i Sverige och utanför landets gränser. Att skicka pengar till flera europeiska länder är gratis och det går därmed att skicka pengar till PayPal-användare i exempelvis Norge, Finland och Tyskland Det här är såklart en stor fördel för användarna. De slipper nu betala de avgifter som traditionella finansiella institut vanligtvis tar ut vid överföring av pengar utomlands. Det går helt i linje med vårt löfte om att erbjuda våra kunder sömlösa betalningsupplevelser, säger Jonas Breding, Nordenchef på PayPal.

Undersökningen har genomförts av Censuswide på uppdrag av PayPal för att titta närmare på lånemönster bland vänner och familj. Undersökningen visar att nästan varannan svensk (45 %) är skyldig vänner och familj upp till 100 kronor. I genomsnitt är svenskarna just nu skyldiga 1 375 kronor medan de i genomsnitt har lånat ut 2 075 kronor. Bland de jämförda länderna är svenskarna de som är minst troliga (12 %) att påminna om obetalda skulder vid ett fysiskt möte. I Grekland däremot är det drygt var fjärde person (26 %) som påminner om obetalda skulder när de ses. Det vanligaste sättet att skicka pengar utomlands är via banköverföring (44 %) men var fjärde svensk (25 %) har avstått från att göra en överföring utomlands på grund av de kostnader som det har medfört.

Nu kan användare enkelt genomföra betalningar utan att fylla i sina bankuppgifter. Endast en mailadress krävs. Om mottagaren inte redan har ett PayPal konto kan denne enkelt öppna ett gratis. När betalningen är genomförd meddelas mottagaren och pengarna adderas automatiskt till PayPal-kontot.

PayPals utveckling inom betalningssektorn

Gratis överföringar av pengar blir nu en del av PayPals svenska erbjudande inom personliga betalningslösningar, med målet om att fortsätta erbjuda praktiska lösningar för användarnas vardag. Sedan PayPal grundades 1999 har företaget ägnat sig åt att flytta fram gränserna för branschens senaste trender. Idag erbjuder företaget ett brett utbud av betalningslösningar för både konsumenter och företag av olika storlekar. PayPal fortsätter med sitt mål om att demokratisera pengar och möjliggöra att fler och fler människor får bättre möjligheter att hantera pengar efter sina behov.