NOWO välkomnar Sparbankens kunder att spara till pensionen
Hem Nyheter NOWO välkomnar Sparbankens kunder att spara till pensionen

NOWO välkomnar Sparbankens kunder att spara till pensionen

Publicerat av: Redaktionen

NGM-listade fintechbolaget NOWO meddelade i augusti lanseringen av en ny spartjänst, Autospar, som låter användare koppla sitt vanliga bankkort till NOWO-appen och fondspara till pensionen varje gång kortet används.

Sedan tidigare kan kunder i Swedbank, SEB och Nordea och Danske Bank nyttja tjänsten och nu välkomnas Sparbankernas 2.2 miljoner kunder att spara till pensionen varje gång de handlar.

Via Autospar så byggs Sparbankernas framtida ekonomi och pension varje gång de använder sitt kort genom att en liten procentsats läggs på varje köp. Summan av procentsatsen investeras i NOWO Fund.

NOWO välkomnar Sparbankens kunder att spara till pensionenRutger Selin VD på NOWO kommenterar:

NOWOs mission är att ingen skall behöva oroa sig för sin ekonomiska framtid. Målet är att man skall kunna leva på samma sätt när man pensionerar sig, som man gör när man är yrkesaktiv. Att man ska kunna få en balans på det ekonomiska livet idag och i framtiden. Att nu kunna lansera Autospar för Sparbankernas kunder känns extra bra i vår arbete att bli en folkrörelse. Att kombinera sparande med det man handlar för att på så sätt bygga sin framtida pension är oslagbart.

De sparade pengarna samlas i NOWO Fund vilken förvaltas av Tellus Fonder AB och är exklusiv för NOWOs medlemmar. NOWO Fund är en blandfond som har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och 19,8 % hittills under 2021. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 glober för hållbarhet och har 0,0 procent i fast förvaltningsavgift. NOWO Funds förvaltningsavgift är prestationsbaserad med 20 % på överavkastningen mot fondens jämförelseindex.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>