Next effektiviserar byggbranschens inköp med ny molnbaserad inköpsmodul
Hem Fastigheter Next effektiviserar byggbranschens inköp med en ny molnbaserad inköpsmodul

Next effektiviserar byggbranschens inköp med en ny molnbaserad inköpsmodul

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Next en inköpsmodul med syfte att effektivisera inköpsprocessen för bygg- och entreprenadföretag.

Byggbranschen ligger i dag efter många andra branscher när det kommer digitalisering, bara i Norden finns 130 000 företag med en kraftigt ökande efterfrågan på moderna tekniska lösningar i syfte att effektivisera sin dagliga verksamhet.

Next tillhandahåller molnbaserade affärssystem och projektverktyg för byggbranschen och släpper nu en ny inköpsmodul. Syftet är att stödja ett välplanerat inköpsarbete och därmed minska riskerna för att hamna i tidspress och tvingas göra dåligt underbyggda inköp sent i byggprocessen. Just inköp står normalt för 80-90% av projektkostnaden och en strukturerad och väl genomarbetad inköpsprocess är därför avgörande för projektets ekonomiska utfall.

Next effektiviserar byggbranschens inköp med ny molnbaserad inköpsmodul

Gunilla Åberg, VD för Next

Stressade beslut och dåligt utvärderade inköp drar med sig stora ekonomiska konsekvenser i byggprojekt. Genom att samla inköpen i ett skräddarsytt molnbaserat systemstöd för alla som är involverade i inköpsfrågorna, så får våra kunder en betydligt mer välplanerad och strukturerad process. Med vår nya inköpsmodul skapar vi överblick och kontroll på projektinköpen, vilket minimerar inköpsriskerna och i förlängningen leder till en bättre projektmarginal för våra kunder, säger Gunilla Åberg, VD för Next.

Nexts nya inköpsmodul hanterar hela processen från ingående kalkylkostnad via planering, till hantering av förfrågningar, utvärdering och kontrakt. Fullt implementerat leder det även till ökad fakturakontroll och fungerar som underlag för budget- och prognosarbetet. Modulen släpps som en tilläggsfunktion till produkten Next Project, den 21 juni.

Inköpsmodulens funktioner

  1. Inköpsplanering med flaggning för kritiska datum
  1. Dokument- och e-postmallar till leverantörer
  1. Förfrågningar, avtal och all övrig inköpsdokumentation
  1. Bilagor och dokumenthantering
  1. Leverantörsbedömning med kriterier för KMA, ekonomi, kollektivavtal
  1. Leverantörsstatistik på svarsfrekvens, antagna anbud, mm
  1. Ekonomisk överblick av inköpsmål, kontraktssummor och inköpsvinster
  1. Full spårbarhet på inkommande fakturor och koppling till avstämning/prognos

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>