Gsite blir partner på årets Construction Summit i Stockholm
Hem Fastigheter Molnbaserad Gsite blir partner på årets Construction Summit i Stockholm

Molnbaserad Gsite blir partner på årets Construction Summit i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Gsite, en molnbaserad programvara för projektstyrning och informationshantering för byggarbetsplatsen, deltar i årets Construction Summit som partner, för att belysa digitaliseringen av byggindustrin samt effektiviseringen av byggarbetsplatsens olika arbetsprocesser.

Construction Summit är byggbranschens nya mötesplats och som partner visar Gsite att man är redo att vara en pådrivande part av utvecklingen och förändringen i Sverige.

”MagiCAD Group ser stor potential vad gäller digitaliseringen av byggbranschen. Vi har därför valt att vara en partner på Construction Summit, som är rätt mötesplats för att driva detta framåt. Med vår programvara för byggarbetsplatsen, Gsite, ser vi stor möjlighet att förenkla och förbättra arbetet för alla aktörer på en byggarbetsplats. Vår lösning ser vi som en viktig del av digitaliseringsprocessen av byggbranschen.” säger Charlotte Tillbrandt, Managing Director på MagiCAD Group.

Vid en snabb överblick av de olika faserna i ett byggprojekt syns det att den digitala utvecklingen är ojämn. Det dagliga arbetet på ett byggföretag involverar personer som på plats utför fysiska installationer och hanterar material och utrustning. Tidigare har inte de rätta programvarorna funnits för att byta ut de manuella processerna mot digitala processer.

”Gsite hjälper oss på ett utmärkt sätt i våra skyddsronder och i våra förbesiktningar. Trygghet och kontroll är ord vi skulle välja som förstaval i en sammanfattning. Alla är informerade på rätt sätt i rätt tid. Funkar kanonbra!” säger Patrik Kirves, Projektledare på Front AB.

Med hjälp av Gsites mobilapp och web-baserade gränssnitt får företagen en enkel överblick och kontroll över sina projekt. Genom att använda Gsite sparar företagen inte bara tid, kommunikationen förbättras och transparensen ökar. Gsite har i dagsläget använts i över 30. 000 byggprojekt runtom i världen.

Gsite blir partner på årets Construction Summit i Stockholm

MagiCAD Group är specialiserade på programvaror och tjänster för bygg- och fastighetsbranschen och är marknadsledande i Norden med produkter som MagiCAD för AutoCAD och MagiCAD för Revit.

Programvarorna används av tusentals företag i över 80 länder runtom i världen. Med mer än 35-års erfarenhet inom branschen erbjuder MagiCAD Group intelligenta lösningar som gör det dagliga arbetet enklare, snabbare och mer lönsamt.

2014 blev de del av Glodon Group, en av Asiens största leverantörer av digitala byggplattformar. Gsite har varit framgångsrikt i stora delar av Asien under många år och under 2020 introducerades programvaran i Sverige och Storbritannien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>