Hem Nyheter Minium tecknar avtal med Marex Spectron som första kund

Minium tecknar avtal med Marex Spectron som första kund

Publicerat av: Redaktionen

Milstolpe för Cinnobers satsning på att vidga erbjudandet inom realtidsclearing och riskhantering till banker och mäklarhus

Minium tecknar avtal med Marex Spectron som första kund 3Cinnobers helägda dotterbolag Minium meddelar idag att de har tecknat avtal med sin första kund. Dotterbolaget har valts som leverantör av Marex Spectron (”Marex”) avseende en molnbaserad plattform för hantering av risk i realtid gällande börshandlade derivat och valutakontrakt.

Lösningen kommer att ge Marex, ett ledande Londonbaserat mäklarhus med fokus på råvaruhandel, utökade möjligheter att beräkna motpartsrisker i realtid över multipla tillgångsklasser och marknader.

Genom detta planerar Marex att konsolidera ett antal existerande system och ersätta dessa med Miniums plattform för att effektivisera och förbättra sina processer. Bland annat kommer lösningen att spegla marginalsäkerhetsberäkningar från 24 clearinghus runt om i världen, med möjlighet för Marex att analysera olika scenarios baserat på clearinghusens respektive riskmodeller.

”Vårt engagemang i att bredda bolagsgruppens verksamhet genom Minium går enligt plan och att Marex nu väljer att implementera Miniums risklösning som vår pilotkund är givetvis oerhört glädjande,” kommenterar Veronica Augustsson, vd för Cinnober Group. ”Denna första affär är framförallt en viktig milstolpe och stärker oss i förvissningen att detta är morgondagens system. Innovativa aktörer som Marex delar vår övertygelse om den stora potential som återfinns inom digitalisering och förbättring av post trade- och riskhanteringen hos banker och mäklarhus.”

Dotterbolaget Minium har etablerats för att, utifrån Cinnobers existerande teknologi och erfarenhet, erbjuda lösningar och tjänster inom realtidsclearing och riskhantering till internationella banker och mäklarhus.

Ambitionen är att Miniums lösningar ska modernisera och effektivisera driften av så kallade client clearing-tjänster och erbjuda en förbättrad riskhantering för banksektorn. Detta är ett område som ständigt möter nya regleringar, hårdare kapitalkrav och ofta tyngs av stora kostnader för äldre och omoderna system.

Den med Marex avtalade lösningen kommer att levereras i faser, med första leverans beräknad till fjärde kvartalet innevarande år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>