Konsumenternas förhandlingskraft blir allt starkare

Allabolan.com har lanserat en jämförelsetjänst för att underlätta för konsumenter som vill jämföra bolån.

Konsumenternas förhandlingskraft blir allt starkare 1På sajten kan man jämföra kostnader för ränta och amortering samt villkor på bolån. Räntorna och bolånemarginalen är i dagsläget relativt rörlig och det kommer allt fler uppmaningar till konsumenterna att de bör förhandla om sina bolån. Och med det sagt skall man alltså inte nöja sig med bolånet innan man har ställt det mot dess konkurrenter. Allabolan.com har därför lanserat denna jämförelsetjänst.

Tjänsten underlättar jämförelsen mellan långivare och skapar en överblick över en ungefärlig kostnad för ränta och amortering. Allt fler långivare gör entré på marknaden och gör lånejättarna sällskap och det är därför av stor vikt att hålla koll på vad de kan erbjuda samt dess villkor. Detta resulterar i en allt djupare bolånedjungel och konsumenterna har i dagsläget fler långivare att välja mellan. Förutom att få reda på kostnad för ränta och amortering finns det även jämförelser på bankernas krav kring belåningsgrad.

Belåningsgrad är bra att titta på eftersom denna hänvisar till hur stort lån du får ta på din bostad. Detta måste man ta hänsyn till då några banker erbjuder en belåningsgrad på 85% (max för vad de får bevilja) medans vissa endast erbjuder 60%.

En lättanvänd jämförelsetjänst

Jämförelsetjänsten är lätt att använda från första anblicken och konsumenten matar enkelt in bostadens pris, vilken ränta man önskar att lägga sig på samt under hur många år man planerar att betala av lånet på. Här presenteras sedan alla bankers aktuella listräntor för rörlig eller bunden ränta i 1 år, 3 år, 5 år och 10 år. Här hittas även den totala kostnaden för ränta och amortering presenterad tillsammans med omdömen om långivarna. Eftersom allabolån.com är en oberoende part kan konsumenterna förlita sig på det opartiska omdöme som har tagits fram på webbplatsen om varje långivare. Här granskas både positiva och negativa sidor hos bankerna.

Tjänsten hjälper konsumenterna att jämföra bolån

Bankerna har länge suttit i den starkare positionen gentemot konsumenterna när det kommer till bolån eftersom begreppet länge har associerats med något mycket svårt och onåbart för många. Lyckligtvis är detta numera historia eftersom utvecklingen går framåt även på denna marknad. Genom att hjälpa konsumenterna med att jämföra bolån och därmed räkna ut den ungefärliga kostnaden för ränta och amortering rätar verktyget ut många frågetecken. Allabolan.com har en strävan efter att samla alla långivare på ett och samma ställe, för att kunna stärka konsumentens position på marknaden.