Konftel lanserar mobilapp till två konferenstelefoner

Vårt privata mobila beteende tar sig allt längre in i arbetslivet.

Konftel lanserar mobilapp till två konferenstelefoner 1Den globala konferenstelefontillverkaren Konftel öppnar därför upp fler produkter för hantering via företagets mobilapp.
– Mobiltelefonen är ett viktigt arbetsredskap för alla i näringslivet idag, säger Peter Renkel, CEO på Konftel. Vi har affärskontakter och kollegors telefonnummer samlade i mobiltelefonen och samtidigt vill vi ha professionellt ljud och konferenstelefonens alla funktioner vid telefonmötena. Nu har vi en lösning.

Precis när det viktiga telefonmöte ska börja står vi ofta där och knappar in telefonnummer och möteskoder i konferenstelefonen. Nu är det historia. Nu kan alla enkelt använda den privata mobilens kontakter och kalender och ändå dra nytta av konferenstelefonens överlägsna ljud och funktionalitet.

– Vi lanserade mobilappen först med vår konferenstelefon Konftel 300IPx och har fått så mycket lovord att vi nu ville lansera den bredare, säger Tommy Edlund, Director of Global Sales. Med en enkel adapter blir vår kostnadsfria mobilapp nu tillgänglig även för vår trådlösa Konftel 300Wx och Konftel 300Mx, världens enda mobila konferenstelefon.

One Touch Conferencing

Genom att redan vid mötesbokningen lägga in möteskoder och telefonnummer i kallelsen kan mötesdeltagarna sedan via appen starta ett konferenssamtal på en Konftel-telefon med en knapptryckning – det kallar Konftel för One Touch Conferencing. Funktionen har funnits i Konftels telefon Konftel 300IPx, men nu kommer även telefonerna Konftel 300Mxoch Konftel 300Wx att via en adapter kunna använda appen Konftel Unite. Adaptern placeras i telefonernas SD-kortläsare.

– Vi lanserar adaptern på den viktiga telekommässan IT Expo i Fort Lauderdale, Florida, USA, säger Tommy Edlund. Vår telefon Konftel 300Wx har sålt otroligt bra i USA, så jag är övertygad om att nyheten kommer att bli väl mottagen där. Vi vet att många vill kunna styra konferenstelefonen via sin mobiltelefon och använda personliga kontakter och kalendrar tillsammans med konferenstelefonen.

FAKTA: Konftel Unite adapter

  • Konftel Unite adapter placeras i Konftel-telefonens SD-kortläsare
  • Adaptern skapar en trådlös koppling mellan Konftel Unite och konferenstelefonen via BLE (Bluetooth Low Energy). Anslutningen används endast för kontroll av konferenstelefonen, det sker ingen ljudöverföring via Bluetooth.
  • Konferenstelefonen ringer och kommunicerar som tidigare utan att påverka användarens mobiltelefon.