Hem Nyheter PwC säljer sin verksamhet inom Business Services till IK Investment Partners

PwC säljer sin verksamhet inom Business Services till IK Investment Partners

Publicerat av: Redaktionen

Skapar spännande förutsättningar för utvecklade tjänster till små och medelstora företag

PwC säljer sin verksamhet inom Business Services till IK Investment Partners 2

Peter Nyllinge

IK Investment Partners (“IK”), ett ledande europeisk företag inom private equity, har genom fonden IK VIII Fund nått en överenskommelse om att förvärva PwC:s affärsområde Business Services som levererar tjänster inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning. Business Services kommer att drivas vidare under ett nytt varumärke som ska arbetas fram under de kommande månaderna.

Business Services är marknadsledande i Sverige inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning med 71 kontor och cirka 1 100 anställda. Verksamheten, som drivs som en separat enhet inom PwC, hjälper över 27 000 små och medelstora företag att utvecklas. Business Services omsatte 2017 drygt 950 miljoner kronor och har under de senaste tre åren uppvisat 8 procent årlig tillväxt.

”Vi är imponerade av Business Services erbjudande via den digitala affärsplattformen MyBusiness, företagets starka kultur och kundfokus samt den erfarna ledningsgruppen. Business Services är den ledande aktören i Sverige på en växande marknad för outsourcing av redovisningsrelaterade tjänster. Samtidigt är marknaden fragmenterad, vilket gör att förutsättningarna för konsolidering inom branschen är goda. Tillsammans med Business Services partners som också deltar i förvärvet som delägare ser vi goda möjligheter att som aktiva ägare bidra till att ytterligare stärka Business Services position på den svenska marknaden”, kommenterar Alireza Etemad, Partner på IK Investment Partners.

”Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet och kommer att göra en storsatsning på segmentet för små och medelstora kunder.”

”För dessa kunder kommer vi att tillhandahålla en mycket bredare portfölj av revisions-, skatt- och rådgivningstjänster som vi vet att de efterfrågar. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden – till nytta för våra gemensamma kunder. Det har därför varit oerhört viktigt för oss att hitta en köpare med rätt ambition, kompetens och finansiella styrka som ny ägare till Business Services, vilket vi funnit i IK Investment Partners”, kommenterar Peter Nyllinge, VD för PwC Sverige.

”Vi brinner för att hjälpa små och medelstora företag runtom i Sverige att växa genom att låta dem fokusera helt på sin kärnverksamhet. Separationen från PwC innebär att vi kan erbjuda fler tjänster till många fler företag som vi av regulatoriska skäl var förhindrade att bistå tidigare. Vår satsning på utveckling av digitala tjänster, bland annat genom en ny version av MyBusiness som lanseras senare i år, tillsammans med IK:s gedigna erfarenhet att stötta växande bolag och ett fortsatt nära samarbete med PwC, skapar spännande förutsättningar för oss och våra kunder framöver”, kommenterar Magnus Eriksson, VD för Business Services.

Ekonomiska villkor för transaktionen offentliggörs inte. Förvärvet förutsätter godkännande av relevanta instanser och myndigheter samt genomförd MBL-förhandling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>