Key2Compliance väljer tech-startup: Uppstickaren ska sänka produktionsledtiderna
Hem STARTUP Key2Compliance väljer tech-startup

Key2Compliance väljer tech-startup

Publicerat av: Redaktionen

Certainli startades i januari i år efter att grundarna identifierat ett stort digitaliseringsbehov inom produktcertifiering för teknikprodukter.

Nulägets arbetsprocesser kantas av tidsödande ledtider och dyra extrakostnader till följd av att certifikat saknas för komponenter i en produkt.

Certainlis tjänst kommer spara produkttillverkare upptill hundratusentals kronor per produkt genom att eliminera onödigt arbete, extrautgifter och förseningar. Nu signerar uppstickaren sin första kund, Life Science-aktören Key2Compliance, som spelar en viktig roll i tjänstens initiala utvecklingsresa.

Key2Compliance väljer tech-startup: Uppstickaren ska sänka produktionsledtiderna

Alfred Samuelson

För att teknikprodukter ska få säljas behöver de uppfylla diverse säkerhetskrav och till detta krävs det att du har rätt certifikat. Idag är dessa certifieringsprocesser ofta manuella och utdragna. Detta problem identifierades av den ingenjörsgrundade bolagsbyggaren Hidden Dreams tillsammans med de tre ingenjörerna Alfred Samuelson, Susanne Sundström och Johan Rågmark. Tillsammans startade de Certainli. Nu utvecklar de en innovativ tjänst som effektiverar processerna vars första modul automatiskt letar upp certifikat i tillgängliga databaser, vilket kan reducera ledtiden från veckor till minuter.

Nu, knappt sex månader efter uppstart, signerar de med Key2Compliance som har stor erfarenhet av komplexa teknikprodukter med höga regulatoriska krav. Vilket är Certainlis initiala fokus då behovet av effektivisering inom det segmentet är som störst.

  • Vi är otroligt glada över att välkomna Key2Compliance som kund. De är ett nytänkande och växande konsult- och utbildningsbolag inom compliance för medicintekniska produkter, vilket är en av våra initiala fokusvertikaler. Den typen av avancerade produkter med höga regulatoriska krav har vi också identifierat inom andra branscher med stora säkerhetskrav, exempelvis teknik för Siktet är inställt på att ha en första version av vår produkt redo under tidig höst. I en tid med global komponentbrist samt produktions-och leveransutmaningar känns det särskilt bra att utveckla en produkt som kommer skapa reell förbättring, säger Alfred Samuelson, medgrundare och vd på Certainli.

 Key2Compliance kommer att vara en samarbetspartner och pilotkund i utvecklingen av Certainlis plattform, vilket ger värdefull expertis och input på hur deras tjänst kan ge maximal support inom dessa snåriga processer.

  • Våra konsulter är alltför bekanta med dessa snåriga certifieringsprocesser och därför försöker vi alltid hitta medel för att möjliggöra mer datadrivet och automatiserat Certainli har potential att avsevärt förenkla osäkra och tidskrävande delar av produktcertifieringsprocessen, med tids- och kostnadsfördelar för alla inblandade. Vi ser fram emot att bidra med vår branschexpertis i utvecklingen av denna produkt, och att testa plattformen i vårt arbete, säger Åsa Möllby, Director of Quality Assurance, Key2Compliance.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>