Kameos investerare har lånat ut över 2 miljarder
Hem Fastigheter Kameos investerare har lånat ut över 2 miljarder

Kameos investerare har lånat ut över 2 miljarder

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för att låna ut pengar till fastighetsutvecklare har ökat lavinartat det senaste året.

Bara i år har Kameos investerare lånat ut över 1 miljard kronor och totalt 2,1 miljarder sedan start 2016.

Många ser fördelen att diversifiera sitt sparande med fler avkastningskällor, inte minst nu när inflationen stiger och pengar på sparkonton förlorar i värde.

Kameos investerare har lånat ut över 2 miljarder

Sebastian Harung, grundare och CEO på Kameo

– Det senaste året har det tagit rejäl fart, säger Sebastian Harung, grundare och CEO på Kameo. Det känns både roligt och viktigt att vi kan ge investerare en bra avkastning samtidigt som vi kan hjälpa fastighetsutvecklare att förverkliga sina fastighetsprojekt. Sedan start har de dryga 2 miljarder som hittills lånats ut bland annat finansierat cirka 2 000 bostäder, vilket känns fantastiskt! Nu finansierar Kameo dessutom sitt största lån hittills, ett fastighetslån på totalt 110 000 000 kronor, som går till uppförandet av 13 parhus i Nacka.

– Många har upptäckt att investeringar i fastighetslån är ett bra komplement till andra investeringar, då alla lån har en underliggande säkerhet som pant i fastighet. Med den inflationstakt och räntenivå som vi har idag, är det en ren förlustaffär att ha sitt sparande på ett sparkonto, säger Sebastian Harung.

Sverige ledande i EU
Sett till volym hittills i år är Kameo nu den största investeringsplattformen för fastighetslån i Skandinavien. Cirka 90 procent av Kameos lånevolym står den svenska marknaden för och är ett av många fintech-bolag inklusive giganter som Klarna, Trustly och iZettle som har gjort att Stockholm etablerat sig som en av Europas ledande städer inom fintech. Ofta förknippas fintech med betalningstjänster och krediter, men Sverige är även ledande i EU inom segmentet fastighetslån och direktutlåning från allmänheten. Detta påvisas i en undersökning gjord i 175 länder av Cambridge University*.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>