Hem Fastigheter Increasor Tech Invest erbjuder allmänheten att bli delägare inför en kommande börsnotering

Increasor Tech Invest erbjuder allmänheten att bli delägare inför en kommande börsnotering

Publicerat av: Redaktionen

Increasor Tech Invest AB (publ), som bland annat är ägare av Finanstid.se, erbjuder nu allmänheten att följa med på börsresan genom en spridningsemission, intresseanmälan att delta öppnar måndagen den 17 Augusti och antalet aktier i erbjudandet är begränsat.

Increasor Tech Invest erbjuder allmänheten att bli delägare inför en kommande börsnotering 4De kompletta villkoren finns på denna länk.

Öppnar för flera vägval i börsnoteringen
-”Beslutet att erbjuda allmänheten delägarskap och sprida ägandet i Increasor öppnar en rad möjligheter och gör att vi inte behöver låsa fast oss. Det finns egentligen två sätt att ta sig till börsnotering, det ena är den vanliga vägen med ägarspridning och IPO, det andra är att gå samman med ett redan noterat företag, ett så kallat omvänt förvärv. Genom den här ägarspridningen står båda vägarna öppna och ger ledningen en fin flexibilitet.” Säger Mattias Ahlberg, medgrundare och IR-ansvarig på Increasor och fortsätter; -”Vi siktar på att gå från ca 30 aktieägare idag till 300 där var och en har aktier värda minst 5 000 kr. Siffrorna är anpassade efter de krav som de aktuella marknadsplatserna har satt upp för spridning och så kallad free float vid en notering”. Avslutar Mattias

Vill bygga organisation – för få händer
-”Efter en tuff början på året så ökar nu förfrågningarna på Increasors tjänster. Finanstid.se har sedan starten i april i år, växt lavinartat och har nu 15 000 genomsnittliga sidvisningar per dag. Lägg till det drygt 30 000 prenumeranter och intressenter som anmält sig för nyhetsbrev, för att vara i lilla Sverige är det vansinnigt bra siffror. Vi har lanserade fintechplattformar som exempelvis Fundmatchers.com, dessutom helägda plattformar som Swaddly.io, där det finns kassaflöden och intäkter.

Samtidigt ökar förfrågningarna mycket inom corporate governance och IR-tjänster, marknadsföringsuppdrag vid börsnoteringar eller nyemissioner och upprättande av investeringsmemorandum är några av våra mest efterfrågade tjänster”, det säger Andreas Trouin, medgrundare och VD för Increasor, Andreas fortsätter:
-”Vi är alldeles för små som organisation för att möta de kraven och allt för ofta får vi tacka nej till uppdrag som egentligen hade passat oss utmärkt, dygnet har bara 24 timmar och vi kan inte klona oss ännu tyvärr. En stor del av de medel som kommer in nu i spridningsemissionen kommer att gå till just det, att bygga en organisation som är lämpad för att både verka som börsnoterade och samtidigt kunna växa med fler uppdrag. Det innebär inte nödvändigtvis en massa anställningar utan kan lika gärna handla om att skaffa sig starka affärspartners genom att ge incitament i ett ägande. Vi kommer även att jobba med incitamentsprogram för den befintliga organisationen då vi är övertygade om att det är ett bra sätt att få alla att dra åt samma håll.” Avslutar Andreas.

De kompletta villkoren finns på denna länk.

Kan noteras under 2021, eller redan i år
Beroende på vilken väg man väljer så kan Increasor noteras inom de närmaste 18 månaderna. Efter att spridningsemissionen genomförts kommer arbetet med större finansiella partners att intensifieras. Redan nu har dialoger inletts med en rad investmentbolag, Venture Capital-bolag och affärsänglar, i jakten på en eller ett par ankarinvesterare som vill vara med på börsresan. Idealiskt vore en aktiv delägare som kan öppna dörrar till större affärer för Increasor.

Increasor Tech Invest erbjuder allmänheten att bli delägare inför en kommande börsnotering 5Tidigt in ska ge fördelar
Som alltid ökar risknivån i en investering ju tidigare investeringen görs och det kommer också att premieras, förutom en investeringsstege som ger fler aktier vid större investering så är värderingen ungefär hälften av vad ledningen planerar när bolaget ska noteras. Fullständiga villkor kan ses på Increasors hemsida.

Vill växa genom förvärv
Som noterat bolag vill Increasor växa genom förvärv och på så sätt bygga upp ett bolag som kan konkurrera med de största inom kärnverksamheterna systemutveckling, digitalt media och Investor Relations.
-”Det är vår fulla övertygelse att vi kommer att få se en omfattande konsolideringsfas framöver, om det är redan i höst eller nästa år beror lite på hur pandemin utvecklas. Oavsett ska vi vara redo då för att kunna genomföra uppköp och sammangåenden i vårt område. Att kunna erbjuda mindre aktörer att komma in under vårt tak och dra nytta av stordriftsfördelar samtidigt som man kan erbjuda en trygghet i att vara en del av något större och få likviditet i sitt livsverk genom noterade aktier, tror vi kommer att vara ett extremt lyckosamt koncept de nästkommande fem åren.”, säger Mattias Ahlberg

De kompletta villkoren finns på denna länk.

Hur tar man del av erbjudandet?
För att ta del av erbjudandet att bli delägare i det här extremt spännande företaget går man till Increasors hemsida som du kommer till via denna länk.
Frågor och funderingar kan man skicka till Increasor eller Finanstid som finns på de vanligaste sociala medierna samt givetvis via telefon och e-post.
Tilldelningen kommer att ske löpande och antalet aktier är begränsat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>