997e8d63f3812121 org
Hem TeknikMoln tjänster ICG ingår partnerskap med Iver genom att förvärva en signifikant aktiepost

ICG ingår partnerskap med Iver genom att förvärva en signifikant aktiepost

Publicerat av: Redaktionen

Iver, en ledande leverantör av multi-cloud-lösningar i Norden med förmåga att realisera digital transformation för företag och organisationer med höga krav på IT-infrastruktur, regelefterlevnad och cybersäkerhet, förvärvas av ICG.

Säljare är EQT Private Equity – Mid Market Europe Fund.

Iver skapades av EQT och under EQT:s ägande har Iver stärkt sin position i Sverige och Norge väsentligt och utvecklats till att bli en av de ledande aktörerna på marknaden.

Iver har de senaste åren haft stark organisk tillväxt och kontinuerligt vunnit marknadsandelar. Den organiska tillväxten har kompletterats med en ambitiös förvärvsstrategi och under EQT:s ägande har Iver genomfört tio strategiska förvärv i Sverige och Norge. Iver har idag ett komplett erbjudande inom IT-outsourcing med stort fokus på områden med hög tillväxt som digital transformation, multi-cloud, cybersäkerhet och DevOps-tjänster. Ivers multi-cloud-erbjudande inkluderar globala molnleverantörer som Microsoft och Amazon och förstärks ytterligare av tjänsten Compliant Cloud för kunder med höga krav på regelefterlevnad. Compliant Cloud utvecklas och säljs genom det helägda dotterbolaget City Network.

Kommentar från Carl-Magnus Månsson, vd på Iver:

997e8d63f3812121 org

Carl-Magnus Månsson

”Modern digital infrastruktur är en förutsättning för att kunna accelerera digital innovation och skydda digitala värden. Vi är på en spännande resa där stödet från EQT verkligen har hjälpt oss att transformera och stärka bolaget samt accelerera vår tillväxt genom betydande investeringar. Vi vill tacka EQT och Ivers styrelse för deras kontinuerliga support. ICG har identifierat vår starka position och vår strategiska riktning som avgörande i deras ambition att skapa en stark nordisk spelare med europeiska tillväxtambitioner. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår utveckling tillsammans med våra nya vänner på ICG.”

Kommentar från Peter Berglund på ICG:
”Vi har följt Ivers tillväxt under en tid och är glada att idag kunna meddela vårt partnerskap. Som framgår av företagets förmåga att vinna marknadsandelar och obestridliga framgångar inom sitt område, tror vi att det finns enorma möjligheter för Iver och är entusiastiska över möjligheten att stödja ledningen i nästa tillväxtfas.”

Albert Gustafsson, partner på EQT:
”Vi är tacksamma över att ha arbetat tillsammans med Ivers entreprenöriella och visionära ledningsgrupp som har varit central i transformationen av bolaget från en branschutmanare till en ledande nordisk leverantör av IT-tjänster. Iver är unikt positionerat på den nordiska marknaden och stöds av starka strukturella trender, som den ökande takten på outsourcade IT-tjänster och en växande efterfrågan på IT-säkerhet. Jag är säker på ledningsgruppens förmåga att fortsätta på denna framgångsrika väg tillsammans med Ivers nya ägare.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>