House:ID lanserar ”BostadsCheck”
Hem Fastigheter House:ID lanserar nu ”BostadsCheck”

House:ID lanserar nu ”BostadsCheck”

Publicerat av: Redaktionen

Lösningen för alla husägare som vill ha full koll på sitt hems mående.

House:ID (appen som hjälper bostadsägare att ha koll på alltifrån räntor och försäkringsvillkor till renoveringskvitton, materialkostnader och energideklaration mm) lanserar nu BostadsCheck.

En proaktiv tjänst för alla bostadsägare som vill få helhetsperspektiv och en tydlig överblick gällande sitt hems mående. BostadsChecken utförs i samarbete med en certifierad extern bostadsexpert.

 Vid en BostadsCheck får ägaren möjlighet att i lugn och ro lyfta sina frågor och funderingar med en extern professionell bostadsexpert vilken är en certifierad yrkesperson som går igenom bostaden tillsammans med ägaren. Därefter laddas en fullskalig rapport upp på bostadens ID med konkreta tips och råd på åtgärder (vad som ska fixas och när det skall göras) speciellt anpassade för varje bostads unika behov samt med utrymme för frågeställningar. Det ges också information om eventuella risker och konsekvenser som kan uppstå i ett hem om något händer eller inte åtgärdas i tid. Detta gäller primärt praktiska faktorer som exempelvis vattenskador och ventilationsproblem men i vissa fall även ekonomiska omständigheter.

Under förra året rapporterades det in inte mindre än 40 665 vattenskador i svenska hem (enligt en sammanställning från Vattenskadecentrum som är en sammanslutning av branschorganisationer och försäkringsbolag som arbetar tillsammans för att förhindra vattenskador) varav en hel del hade varit möjliga att förebygga. Hela 57% av dessa vattenskador berodde på bristfälliga ledningssystem och flest vattenskador inträffar i köket, enligt några av slutsatserna i Vattenskaderapporten 2021.

Bostadsexperten är precis vad som framgår i namnet. Det är en person vars spetskompetens är just hus, byggnadsmaterial, konstruktioner, installationer samt riskbedömning. Certifierad av vår samarbetspartner Enspecta.

House:ID lanserar ”BostadsCheck”–       Vid en BostadsCheck får du som husägare en tydlig bild över hur just ditt hus mår, samt vilka åtgärder du kommer att behöva se över i närliggande tid. En överlåtelsebesiktning begränsas i att enbart ge information om eventuella risker, brister och fel och som dessutom kan vara föråldrade. Den stora fördelen med BostadsCheck är att du även får vägledning i form av tips, förslag och rekommendationer på hur du ska ta hand om ditt hus. BostadsCheck är därmed en mycket prisvärd proaktiv tjänst för den som vill ha koll på sitt hem, det säger Pontus Andersson, VD för House:ID.

BostadsCheck erbjuds just nu för villor, radhus, kedjehus och sommarstugor. Priset är oberoende av storlek på bostaden. Rabatt ges om ägaren laddar sitt bostads ID i appen med så kallad grundinformation inför besöket, vilket underlättar för bostadsexperten att få en bra bild över hemmet redan innan besöket.

Alla som vill kan beställa en BostadsCheck oavsett om man har ett registrerat konto och en verifierad bostad i House:ID eller ej. Men det underlättar såklart för alla parter om man har ett konto. Och man kan beställa en BostadsCheck utan att ha information på sitt bostads ID, vilket är ett digitalt konto som identifierar och samlar data kring bostaden.

Om Enspecta
Enspecta är ett besiktningsföretag som jobbar med energi, fukt och byggnadstekniska frågor. Hos Enspecta möts du av professionella besiktningstekniker med ett stort fokus på kommunikation och pedagogik. Deras mål är att du ska känna dig involverad och engagerad – hela vägen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>