Trygghetstekniker gör länet tryggare
Hem Teknik Trygghetstekniker gör nu länet tryggare

Trygghetstekniker gör nu länet tryggare

Publicerat av: Redaktionen

Länsförsäkring Kronoberg storsatsar nu på att göra länet tryggare och lanserar gratis trygghetsrådgivning.

Sedan årsskiftet åker bolagets nyanställda experter ut till kunder för att ge skadeförebyggande tips.

– Ungefär hälften av alla kronobergare är kunder hos oss och omfattas av den nya kostnadsfria tjänsten, säger Björn Lindbergh, chef för Skadeförebygg.

Trygghetstekniker gör länet tryggareHuvudsyftet är att undvika att skador uppstår vilket är bra för både miljön, den enskilda kunden och alla som har en försäkring. Om fler skador kan undvikas blir nämligen de gemensamma kostnaderna mindre. Bland annat kommer alla som tecknar en ny boendeförsäkring automatiskt att få ett kostnadsfritt besök inbokat. Vid besöket går experterna igenom de vanligaste skaderiskerna i hemmet och ger konkreta tips om hur du kan skapa ett tryggare hem inom allt ifrån brand, inbrott, vattenskador med mera.

– Detta gör vi för att ge våra kunder en enklare vardag och tryggare framtid, säger Björn Lindbergh, chef för Skadeförebygg.

Vattenskador – här inträffar de

En av de vanligaste och dyraste skadorna är vattenskador. Något som trygghetsteknikerna kan ge många tips på hur du undviker. Enligt vattenskaderapporten 2020, framtagen av Vattenskadecentrum, inträffar flest vattenskador i köket – hela 35 procent. I köket är det framför allt diskmaskiner och kopplingar som orsakar skadorna. Ett sätt att förhindra detta kan vara att installera vattenlarm och vattenfelsbrytare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>