Vi är många som jobbar hemma i coronakrisens spår.
Men hur IT-säkert är det? Magnus Järnhandske, chefsarkitekt för cybersäkerhet på IT-Total och Nils von Greyerz, solution engineer på SentinelOne, avslöjar de vanligaste säkerhetsmissarna – och berättar hur du kan komma till rätta med dem. Anmäl dig till deras webinar (som är kostnadsfritt) den 16 juni.
Först till kvarn: Anmäl dig nu och få två kaffemuggar samt recept till sommarens hetaste kaffe!
Sedan Folkhälsomyndigheten den 16 mars uppmanade till distansarbete sitter många svenskar hemma och jobbar. Man kopplar sin företagsdator till nätverket hemma, och kanske gör ens partner detsamma.
Sedan Folkhälsomyndigheten den 16 mars uppmanade till distansarbete sitter många svenskar hemma och jobbar. Man kopplar sin företagsdator till nätverket hemma, och kanske gör ens partner detsamma.
– Ur ett säkerhetsperspektiv är det här en mardröm. Hemmanätverken är ofta sårbara och öppnar upp för hackers och andra cyberkriminella att hitta vägar in och utföra attacker, säger Magnus Järnhandske på IT-Total.
Distansjobb banar väg för attackerBefinner du dig på kontoret så har din dator normalt ungefär 400-500 så kallade indikatorer varje timme. Dessa är olika signaler som kan klassas som riskfyllda händelser på en dator, och som kan användas i cyberangrepp.
Magnus Järnhandske:
– Jobbar du hemifrån ökar dessa indikatorer till cirka 1200 i timmen, som en konsekvens av att datorn är på ett annat nätverk och både datorn och du som jobbar beter er annorlunda.
Några av IT-Totals kunder har blivit utsatta för attacker som kan härledas till att de anställda jobbar hemma. Det har handlat om exempelvis spridning av skadlig kod, drive-by-downloads och kontokapningar.
– Vi kunde stoppa attackerna med hjälp av ett starkt klientskydd med analysförmågor.
Så kan företagen skydda sigMen varför är det generellt mer riskfyllt att sitta hemma och jobba? Vilka misstag är vanligast? Och hur kan företagen skydda sig?
Detta ska Magnus Järnhandske och Nils von Greyerz, solution engineer hos SentinelOne, berätta om vid ett kostnadsfritt webinar den 16 juni.
SentinelOne är ledande inom endpoint-säkerhet och levererar ett skydd som automatiskt spårar och förhindrar attacker oberoende av var de kommer ifrån. Skyddet bygger på AI-teknologi. Sedan hösten 2019 är SentinelOne och IT-Total partner.
– Vi kommer att diskutera vanliga misstag och myter som rör IT-säkerhet och hemmaarbetsplatser. Syftet är att väcka tankar och insikter, svara på frågor och förstås ge tips och råd, säger Nils von Greyerz och fortsätter:
– Om företag tidigare hade dålig insyn över vad som händer på de anställdas datorer, blir det knappast bättre av att nu ha datorerna utanför företagets skalskydd. Det här var ett problem långt innan covid-19, men nu blir det mer tydligt för företagen.
Kan ni redan nu avslöja något klassiskt misstag?
– Många tror att man är säker om man bockat av dessa tre: klientskydd, en lokal brandvägg och vpn. Men det är långt ifrån sanningen. Då glömmer man den avancerade skyddsarkitektur som vanligtvis finns på arbetsplatsen. En lösning för företaget kan vara att flytta fokus antingen upp i molnet eller till klienten som är extra utsatt idag när många jobbar hemma. Men mer om detta när vi ses online!
Varför ska man inte missa ert webinar?
– Det blir en förhoppningsvis både underhållande och lärorik diskussion om att öka IT-säkerheten när medarbetarna jobbar hemifrån. Vi håller på i cirka 30 minuter och bjuder in deltagarna att ställa frågor. Ämnet är mer aktuellt än någonsin! Många företag har upptäckt fördelarna med distansjobb och kommer sannolikt att fortsätta med det i större utsträckning än förr, även efter coronakrisen.
Datum & tid: Tisdag den 16 juni klockan 15.00-15.30 (inklusive Q&A).
Plats: Gotowebinar-länk skickas till din mail när du anmält dig.
Webinaret är kostnadsfritt.