Hem Nyheter Nets blir partner med Silicon Valley-baserad accelerator

Nets blir partner med Silicon Valley-baserad accelerator

Publicerat av: Redaktionen

Nytt samarbete mellan Nets och den amerikanska acceleratorn Plug and Play Tech Center ska stärka Nets internationella engagemang.

Nets blir partner med Silicon Valley-baserad accelerator 2

Tony Bach Christensen, Nets

Nets ska hjälpa till med idéer och råd till fintech-entreprenörer och får därmed direkt tillgång till den globala fintech-sektorn.

Betalningskoncernen Nets tar nu ett stort internationellt grepp kring de verksamheter och idéer som kommer att påverka och dominera betalningsindustrin i framtiden. Detta sker genom ett formellt samarbete mellan Nets och kaliforniska Plug and Play, vilken fungerar som accelerator för hundratals företag inom bland annat teknologisektorn. Samarbetet innebär att Nets bland annat bidrar med att identifiera relevanta fintech-verksamheter som ska inkluderas i Plug and Plays accelerator-program.

– Idag är företagens innovation viktigare än någonsin. I ena änden av spektrumet vill etablerade företag påskynda hastigheten för att tillämpa ny teknik, medan startups är beroende av distributionskanaler, kunskap och affärsmöjligheter som bara större företag kan leverera. Plug and Plays verksamhet i Paris som är basen för samarbetet med Nets, är en förlängning av den globala strategin för att matcha startups och större företag, säger Omeed Mehrinfar, Europachef för Fintech på Plug and Play.

Ett led i en större innovationsprocess

Plug and Play är bland de största av de så kallade acceleratorföretagen, dit tusentals entreprenörer årligen söker sig för finansiering och råd och för att hitta samarbetspartners. Verksamheten bygger på att ett antal industriella partners så som Nets hjälper till med att hitta de mest lovande projekten.

Initiativet ska ses i samband med att Nets tidigare i år formellt skiljt sitt digitala utvecklingscenter till en oberoende enhet, som kommer att driva Nets digitala utvecklings- och innovationsprojekt framöver. Den nya enheten har fått namnet Smart Payments, och ska löpande ta in ny teknik för bedömning och testning. Det har redan resulterat i flera konkreta projekt och koncept som förväntas att bli kommersiella produkter under de närmaste åren.

Snabb expansion

Accelerator-programmet syftar till att stötta entreprenörerna i arbetet med att växa, hitta kapital och utveckla teknik och idéer. Urvalsprocessen ger samtidigt Nets en unik möjlighet att upptäcka trender, nya kandidater för förvärv eller framtida samarbetspartners med ett globalt perspektiv. 

– Som huvudpartner får vi direkt tillgång till den globala fintech-sektorn. Vi kommer att få inspiration till ny teknik och nya sätt att göra affärer på, och vi får kontakt med potentiella innovationspartners, säger Tony Bach Christensen, ansvarig för strategiska partnerskap på Nets.

Inom den snabbt växande fintech-sektorn är teknik för betalningar, inklusive lösningar baserade på blockkedjeteknik och artificiell intelligens, ett av de

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>