Digitala trygghetsvandringar för hyresgästerna
Hem FASTIGHETER Digitala trygghetsvandringar nu för hyresgästerna

Digitala trygghetsvandringar nu för hyresgästerna

Publicerat av: Redaktionen

Som första bolag i Sverige bjuder Familjebostäder in hyresgästerna till digitala trygghetsvandringar som ett komplement till vandringarna som sker på plats mellan husen.

I Backa och Kortedala kan de boende välja om de vill gå en trygghetsvandring i sitt hem eller på plats ute i området.

Syftet med den digitala trygghetsvandringen är att så många som möjligt, ur ett tillgänglighetsperspektiv, ska kunna delta oavsett var man befinner sig. Man kan i lugn och ro markera på en karta vilka sträckor man brukar röra sig på, var det känns tryggt och mindre tryggt. Dessutom finns det utrymme att lämna information om det är något man saknar på en särskild plats.

Genom trygghetsvandringar kan vi bättre förstå och utveckla våra områden och öka känslan av trygghet utifrån de boendes perspektiv. Trygghetsvandringen är utformad som en kartbaserad enkät, där användaren placerar ut och ritar svaren direkt i kartan. Den digitala trygghetsvandringen inleds med några bakgrundsfrågor. Totalt tar det cirka 15 minuter att delta digitalt.

Digitala trygghetsvandringar för hyresgästerna

Promenad i Backa bild: Niklas Maupoix

– Det vi vill uppnå med den här trygghetsvandringen är att det ska vara tryggt och säkert där man bor. Förhoppningsvis får vi många svar, vilket kommer att generera en prioriteringslista och åtgärdsplan utifrån hyresgästernas upplevelser och önskemål, säger Emelie Garvik, boendeutvecklare på Familjebostäder.

Användaren kan genomföra trygghetsvandringen i sin dator, surfplatta eller smartphone och alla svar är anonyma. Trygghetsvandringen i Backa och Kortedala pågår till 15 januari.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>