GU Ventures presenterar sin nya Business Operations Manager
Hem Nyheter GU Ventures presenterar sin nya Business Operations Manager

GU Ventures presenterar sin nya Business Operations Manager

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures, som är en globalt topprankad inkubator och investerare, utvecklar ett 70-tal företag med hjälp av ett dedikerat team av affärsutvecklare och ekonomer.

För att stärka teamets och verksamhetens leveranser, välkomnar vi vår nya Business Operations Manager, Catharina Axelzon Popovic, som tillför mycket kompetens och erfarenhet inom ett flertal områden.

Samtidigt vill vi tacka och önska vår grymt duktiga och lojala kollega Andreas Albertsson lycka till, då han har gått över till Västra Götalandsregionen efter ca 14 år på GU Ventures.

GU Ventures är topprankad av UBI Global Index och har, för sina resultat och insatser för sina företag, i flera år rankats som en av världens 20 ledande universitetsdrivna inkubatorer. Som sådan erbjuder GU Ventures en hög kvalitets- och servicenivå i sina tjänster och deltar i många utvecklingsprocesser, där teamets leveranser efterfrågas. En ny funktion har nu inrättats för att driva dessa operationella frågor, att vara behjälplig i leveranser och att förbättra uppföljning och kommunikation.

Catharina tillträde den nyinrättade tjänsten som Business Operations Manager den 1 juni. Hon har lång erfarenhet av projektledning, administration, processutveckling och kommunikation från både närings­liv och akademi. Catharina är van att arbeta i projektrelaterade uppdrag kopplade till utveckling och har god erfarenhet av processutveckling. Hon har även erfarenhet som kvalitetsansvarig på Volvo IT och projektledare för utbildningar på WM-data.

Catharina kommer närmast från en kommunikationsbyrå som arbetade med större event och produk­tioner. Dessförinnan har hon under flera år haft rollen som projektledare och eventansvarig på både Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet med huvudansvar för de stora akademiska högtiderna, samt andra event såsom Nobelpristagarföreläsning, invigningar och kungliga besök.

”Här på GU Ventures får jag möjligheten att knyta samman erfarenheter och kompetenser från näringsliv och akademi i en dynamisk innovativ miljö som gör skillnad och ger möjlighet att skapa hållbara lösningar nu och i framtiden. Det gör mig extra stolt att nu få tillhöra en ansvarfull organisation som GU Ventures med alla våra företag och samarbetspartners som så medvetet och aktivt arbetar med hållbarhet. Jag ser självfallet mycket fram emot att få följa utvecklingen från idéer till framgångsrika företag som genererar samhällsnyttiga värden.”, säger Catharina Axelzon Popovic.

Den process som GU Ventures använder för att möta företagens behov i utvecklingstrappan och rollen som möjliggörare för att hjälpa dem vidare att nå sina mål, känns mycket stimulerande och inspirerande för Catharina. Likaså rollen att stärka GU Ventures i arbetet att samordna, kommunicera och rapportera verksamheten och resultaten till alla intressenter.

”Jag vill nu sätta mig in i verksamheten och lära känna företagen och människorna som skapar och bidrar till de resultat som genereras och framgångar som uppnås. Jag är nyfiken på vad som motiverar de människor som skapat sin produkt eller tjänst och ambitionerna och drömmarna de har med sin innovation”, säger hon. ”En av uppgifterna är att etablera en ny typ av alumniklubb så att fler av våra erfarna entreprenörer kan bidra till att stödja de nya entreprenörerna i vår pay-it-forward anda.”

Catharina är en serviceinriktad person med ett stort engagemang i sitt arbete som tror på att fram­gången i ett team är att samarbeta och arbeta mot ett gemensamt mål. Det är viktigt med tydliga processer som möjliggör ett effektivt arbetssätt, där allas bidrag är lika viktiga och att framgångar firas stort.

”Vi på GU Ventures är så glada över att kunna välkomna Catharina till vårt team och ser fram emot ett gott samarbete ihop”, berättar Klementina Österberg, vd för GU Ventures. ”Hennes mångfacetterade kompetenser och erfarenhet passar väl i en verksamhet som vår, som har såväl många erbjudanden som en spets i att utveckla framgångsrika innovationsföretag från akademin. Behovet av en separat funktion som detta, som kan stärka GU Ventures leveranser, blev uppenbar bl.a. när en av våra affärsutvecklare, Andreas Albertsson, som ansvarade för delar av det arbetet, gick över till vår finansiär, Västra Götalandsregionen.”

”Jag vill tacka Andreas så mycket för ett suveränt samarbete, för hans positiva inställning – varje dag, hans kompetenta insatser och höga produktivitet under de 14 år, som vi har arbetat tillsammans, och jag önskar honom det bästa framåt. Nu ska Catharina och vi andra förvalta och utveckla det arbetet vidare. Det ska bli roligt att fortsätta samarbeta i Andreas nya roll hos vår finansiär och samarbetspartner, Västra Götalandsregionen, som bl.a. under 20 år finansierat och utvecklat samtliga västsvenska inkubatorer.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>