Hem FÖRSÄKRING Freja eID+ blir ny ID-metod i AFA Försäkrings FoU-system

Freja eID+ blir ny ID-metod i AFA Försäkrings FoU-system

Publicerat av: Redaktionen

AFA Försäkring stödjer forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa.

Freja eID+ blir ny ID-metod i AFA Försäkrings FoU-system 3Den statligt kvalitetsmärkta e-legitimationen Freja eID+ blir ny identifieringsmetod för inloggning till AFA Försäkrings FoU-portal som forskare använder för att ansöka om finansiering.

AFA Försäkring är en av Sveriges ledande finansiärer av forskning inom arbetsmiljö och resultaten av forskningen omsätts i praktisk nytta på arbetsplatserna. Årligen satsar AFA Försäkring 150 miljoner kronor på forskning för att minska arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro inom privat och offentlig sektor.

Med Freja eID+, Sveriges enda mobila e-legitimation som granskats och godkänts av DIGG för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation, förstärks säkerheten vid inloggning till FoU-portalen.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Oavsett om Freja eID används i bred bemärkelse eller i smala tjänster så visar det att intresset för en statligt kvalitetsmärkt e-legitimation på tillitsnivå 3 är vida utbrett bland allehanda digitala förfaranden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>