Hem Försäkring Oväntade tipset för plånboken – du kan ha rätt till ersättning från dolda försäkringar

Oväntade tipset för plånboken – du kan ha rätt till ersättning från dolda försäkringar

Publicerat av: Redaktionen

Vi är just nu inne i årets skralaste månad, januari – då många känner sig stressade över sin ekonomi.

Oväntade tipset för plånboken – du kan ha rätt till ersättning från dolda försäkringar 2

Sanna fick ersättning från dold försäkring

Det nya året är ett perfekt tillfälle för att skaffa sig kontroll över utgifterna och kanske hitta tusenlappar genom att se över sin situation. Det finns mängder med tips för plånboken, men det många inte känner till är att du kan ha rätt till pengar från dolda försäkringar, om du råkat ut för en skada senaste åren.

Normalt är kunskapen låg om vad som gäller för att få ut rätt ersättning från sitt eller sina försäkringsbolag när olyckan varit framme. Det kan bero på många saker men bland annat att avtal med försäkringsbolagen kan vara krångliga att förstå då reglerna varierar, eller att man inte vet att man är försäkrad. Den goda nyheten är att du i många fall är bättre täckt än vad du tror, vilket betyder att du kan ha rätt till ersättning från flera försäkringar, eller från försäkringar du inte visste fanns. Och det kan resultera ett högre ersättningsbelopp.

Sebastian skadade sig på arbetstid

Ett exempel är Sebastian Gustavsson som för flera år sedan jobbade inom restaurang när en lastpall blev källan till en skada han fortfarande märker av.
– Jag fastnade i lastpallen och vred mig så att knät hoppade ur led. De på jobbet kunde inte hjälpa mig och ambulans kom först efter en timme, berättar han.

Efter några veckor fick Sebastian ut 4 000 kr i sveda och värk, samt för kläderna som ambulanspersonalen var tvungen att klippa sönder. Men det visade sig att han hade rätt till mycket mer pengar. Sex år efter olyckan anlitande han Insurello som i sin tur hjälpte honom att få ytterligare 30 000 kr genom att identifiera nya försäkringar, bland annat genom Sebastians jobb.
– Det känns jättebra! Kul att få pengar som man inte ens visste att man hade rätt till. Men också skönt att få något slags kvitto på att knät faktiskt är dåligt, att det inte bara är jag som har inbillat mig.

Sanna var med om en trafikolycka

Ett annat exempel är om Sanna Vesterberg från Åtvidaberg som var med om en mopedolycka. Olyckan inträffade när Sanna var på väg hem efter en kväll med kompisarna, då en bilist inte såg henne i en korsning. Det resulterade i en bruten handled som gav kvarstående besvär och Sanna vände sig i efterhand till Insurello. Det visade sig att förutom trafikförsäkring så hade även Sanna en kommunförsäkring som gav ersättning. Total ersättning Sanna fick var 68 559 kr.
– Det var en positiv överraskning som jag inte hade räknat med att få ut ersättning för, blev jätteglad när jag fick beskedet, berättar Sanna.

Dolda försäkringar kan ge högre ersättning

Ungdomar mellan 15-19 år är den målgruppen som generellt är bäst försäkrade med ca 2,4 st försäkringar per person. Men många vet inte om att de är försäkrade genom kommunen. Hur mycket kommunens olycksfallsförsäkring täcker varierar dock stort, beroende på var du bor. Läs mer om detta i Kommungranskaren nedan.

Många typer av ersättningar

Det finns många typer av skador du kan få ersättning för. Exempel på det är vanprydande ärr, ekonomisk invaliditet, kostnadsersättning, medicinsk invaliditet, olycksfall eller sveda & värk. Insurellos handläggare är specialister på att maximera ersättningen och hitta försäkringar du inte visste fanns vid skadetillfället, både för barn och vuxna. Om ärendet resulterar i ersättning behåller Insurello 25% och 75% av summan går till konsumenten.

För att din skada ska vara aktuell för ersättning krävs följande:
– Att du besökt sjukhus/vårdcentral relativt kort tid efter olyckan
– Att det inte gått mer än max 10 år (dock oftast ca 5 års preskription)
– Att skadan orsakades av en plötslig, oförutsedd och yttre händelse

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>