Tele2 lanserar handbok med råd till fastighetsägare om trådlös kommunikation inomhus
Hem Fastigheter Tele2 lanserar nu en handbok med råd till fastighetsägare om trådlös kommunikation inomhus

Tele2 lanserar nu en handbok med råd till fastighetsägare om trådlös kommunikation inomhus

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 lanserar nu en handbok för fastighetsägare om trådlös kommunikation inomhus.

Handboken syftar till att ge fastighetsägare både vägledning och konkreta rekommendationer hur de kan tänka och agera för att säkerställa rätt täckning och kapacitet för trådlös kommunikation i sina fastigheter.

Användningen av trådlös kommunikation ökar och allt fler vill ha enheter som trådlöst kommunicerar med varandra och med internet – både i och utanför hemmet. Tillsammans med utvecklingen av nya byggnadsstandarder och byggnormer, harfrågan om hur trådlös kommunikation inomhus kan hanteras på bästa sätt aktualiserats. Därför har Tele2 tagit fram en handbok som ska ge fastighetsägare rekommendationer om vad de bör tänka på och vilka utmaningar och lösningar som finns.

Tele2 lanserar handbok med råd till fastighetsägare om trådlös kommunikation inomhus

Stefan Petersson Chef Fastighetsaffären, Tele2

– Fler och fler fastighetsägarkunder hör av sig till oss och undrar om de behöver vidta åtgärder för att öka både trådlös täckning och kapacitet inomhus i sina fastighetsbestånd. Eftersom detta är viktiga frågor för många av våra kunder vill vi kunna ge konkret, lättförståelig och faktabaserad vägledning på ett samlat sätt. Det är här handboken kommer in, säger Stefan Petersson, Chef Fastighetsaffären, Tele2.

Tele2 rekommenderar fastighetsägare att ha följande angreppssätt:

  1. Låt behoven styra. Se över vad du som fastighetsägare och dina boenden vill använda de trådlösa tjänster till och var i fastighetsbeståndet ni vill använda tjänsterna. Jämför med nuläget – räcker dagens täckning och kapacitet till det du vill, där du vill? Anpassa sedan åtgärderna till det konkreta behov som inte täcks.
  1. Om varken befintliga mobilnät, befintliga fasta bredbandsnät, repeater-lösningar eller utvecklade wifi-nät kan täcka de behovs som finns, kan utbyggnad av ett fastighetsspecifikt inomhusmobilnät övervägas. I sådana fall rekommenderar Tele2 i första hand att fastighetsägaren etablerar ett passivt antennät (s.k. DAS). Ett passivt antennät ger fastighetsägaren kontroll över den grundläggande infrastrukturen, är standardiserat, skalbart och teknikneutralt och reducerar både legal, operativ och teknisk risk.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>