Hem Nyheter Fondly Topp 10 Sverige – December

Fondly Topp 10 Sverige – December

Publicerat av: Redaktionen

Tur eller skicklighet?

Fondly Topp 10 Sverige - December 5Vi satte förvaltarnas skicklighet på prov 2020 genom att saminvestera med de skickligaste förvaltarna. Vi valde att investera i förvaltarnas främsta aktieinvesteringar för att på det sättet säkerställa att vi inte investerade i aktier som förvaltaren valt för syns skull.

Resultatet blev +137,4% för 2020 samtidigt som index och passiva fonder presterade mellan -5% och +5% under samma period.

Okej, vi kanske skall sluta med att försöka övertyga förnekarna utan istället fokusera på att gratulerar de aktiva förvaltarna och våra följare som replikerat förvaltarnas främsta aktier under året.

Grattis alla aktiva förvaltare och aktieinvesterare. Och slutligen ett stort tack till alla index- och passiva fonder för utan Er hjälp så hade 2020 års goda avkastning inte varit möjlig.

Tillbaka till månadens resultat som blev +7,8%. Den aktuella aktieportföljen som består av 10 likaviktade aktier har i år alltså haft en exceptionellt fin avkastning. Med en avkastning på +137,4% i år så har aktieportföljen slagit de enskilda förvaltarnas breda aktieportföljer (fonder) med råge. Kort och gott kan vi säga att gruppen skickliga förvaltare tillsammans överträffar den stora massan avseende avkastning signifikant samt även överträffar de enskilda skickliga förvaltarnas aktieportföljer (fonder).

Sedan en tid tillbaka har vi öppet redovisat våra studier avseende svenska förvaltare och deras yrkesskicklighet. Vi publicerar månadsvis betygsättningar av enskilda förvaltare och fonderna de förvaltar. Analysen bygger på en djupgående ekonometrisk och kvalitativ analys för att på det sättet utröna vilka förvaltare som är de skickligaste utövarna och vilka som har den största sannolikheten att generera en avkastning som överträffar massan över tid.

Vår tanke med Topp 10 Sverige är att den skall betraktas som en inspirationskälla för ett eget sparande. För tillfället presenterar vi endast vår teoretiska portfölj som består av svenska aktier, som är likaviktad, balanseras om månadsvis och som inte tar hänsyn till utdelningar. Notera att Topp 10 Sverige inte skall betraktas som rådgivning utan endast som inspiration för att främja det individuella sparandet.

Inför januari byts Bactiguard ut mot Sinch i Topp 10 Sverige.

Resultat:

Fondly Topp 10 Sverige - December 6

Fondly Topp 10 Sverige - December 7

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>