FinTech start-up AddEqt lanserar kundfokuserad wealth management
Hem FINANS FinTech start-up AddEqt lanserar kundfokuserad wealth management

FinTech start-up AddEqt lanserar kundfokuserad wealth management

Publicerat av: Redaktionen

AddEqts VD, Christoffer Mohammar:

”AddEqt ska erbjuda kundfokuserad, marknadsledande, modern och hållbar förmögenhetsrådgivning och kapitalförvaltning, samt private banking genom samarbeten. Sverige behöver en finansiell aktör som på riktigt har kundens bästa som ledstjärna och som dessutom bedriver sin verksamhet på ett modernt och hållbart sätt. Det ska bli AddEqt.”

Igår fick AddEqt tillstånd från Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet.

Bakom lanseringen står AddEqts VD Christoffer Mohammar och tre bolag inom finansvärlden som vill förändra det finansiella landskapet, bl a Ganthor och Falk & Partners, som båda har en gedigen bakgrund inom wealth management.

”De finansiella instrument som kommer ingå i vår förmögenhetsrådgivning och kapitalförvaltning kommer väljas från ett större och diversifierat universum av finansiella instrument. Detta säkerställer att kundens investeringsmål tillgodoses på ett lämpligt sätt.” säger VD Christoffer Mohammar. Han fortsätter: ”Utan egna fonder och andra finansiella produkter har vi inget egenintresse i att erbjuda en viss placering framför en annan. Dessutom kommer våra avgifter enbart vara baserade på att vi rådger kunden eller förvaltar kundens kapital och det finns därför inga ohanterade intressekonflikter som kan påverka hänsynen att alltid agera i våra kunders bästa intressen. Det tycker vi är rätt unikt inom den här branschen.”

FinTech start-up AddEqt lanserar kundfokuserad wealth managementFredrik Thorgren, medgrundare från Ganthor, tillägger: ”I tider av ekonomisk osäkerhet och oroliga finansmarknader prövas ofta den långsiktiga relationen mellan rådgivare och kund. Fokus kan ofta förskjutas till kortsiktighet från rådgivaren i stället för att hela tiden arbeta för kundens långsiktiga målsättning. Genom AddEqts oberoende och vår transparanta intjäningsmodell har vi alla förutsättningar för att alltid agera i våra kunders långsiktiga intresse. Oavsett marknadsklimat.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>