Hem STARTUP Uppstickaren eConnectivity förvärvas av Techstep och tar sikte på norden

Uppstickaren eConnectivity förvärvas av Techstep och tar sikte på norden

Publicerat av: Redaktionen

Det Göteborgsbaserade techbolaget eConnectivity har på kort tid tagit en stark position inom segmentet Managed Mobility Services.

Uppstickaren eConnectivity förvärvas av Techstep och tar sikte på norden 2

Christoffer Shokofan Taudien, delägare, eConnectivity

Bolaget utvecklar och skräddarsyr digitala lösningar som har påskyndat den mobila digitaliseringen hos flera av regionens storbolag. När de nu blir en del av Techstep genom dotterbolaget Optidev tar de sikte på att bli nordisk marknadsledare.

eConnectivity grundades för knappt tre år sedan av entreprenörerna Claes Widestadh, Christoffer Shokofan Taudien och Stayhard-grundaren Joakim Naumburg. Företaget är specialiserade på strategiska tjänster kring mobilitet och digitalisering men även integrerade applösningar. Med storkunder som SKF, Volvo Cars, Polestar och Göteborgs Stad har de nu på kort tid vuxit till en stabil spelare på marknaden.

-Jag och Claes pratade ofta om att starta något eget och när vi väl träffade Joakim tog vi steget fullt ut och satsade. Hans mentorskap och tidigare erfarenheter av att bygga bolag från noll till marknadsledande har varit ett stort stöd och en starkt bidragande faktor bakom att vi kunnat ta oss dit vi är idag, berättar Christoffer Shokofan Taudien, delägare, eConnectivity.

Både i tiden och i framkant
Efterfrågan av digitaliserad mobilitet inom storbolag och koncerner har aldrig varit större – speciellt under rådande förhållanden som ställer ökade krav på säkra, stabila, och användarvänliga plattformar och produkter. När allt fler företag nu inser de stora fördelarna med att ha mobila lösningar på plats väljer eConnectivity att fortsätta leva som de lär.

Uppstickaren eConnectivity förvärvas av Techstep och tar sikte på norden 3

Claes Widestadh, VD, eConnectivity.

-Vi har alltid värderat att bygga rätt kultur i företaget och har utvecklats utifrån vår passion för att skapa värde med mobila användargränssnitt. Vi ser att morgondagens företag kommer att byggas på frihet och ett ökat individuellt ansvar, där vi kommer fortsätta att leverera verktygen som får dem att lyckas, förklarar Claes Widestadh, VD, eConnectivity.

Tar sikte på hela norden

eConnectivity kommer nu att konsolideras med Optidev – ett helägt dotterbolag till Techstep med huvudkontor i Borås. Bolaget är en av de ledande aktörerna i Norden inom heltäckande leveranser av kostnadseffektiva mobila lösningar. Förvärvet ligger även helt i linje med Techsteps tillväxtstrategi och vision om att bli nordisk ledare inom MMS.

– Vi är glada att meddela att eConnectivity kommer att bli en del av vårt växande företag. eConnectivity’s know-how och best practice inom mobilitetstransformation värderas högt och deras kapacitet stärker vår förmåga att tillhandahålla vår MMS-lösning till befintliga och nya kunder, säger Jens Haviken, VD, Techstep.

Uppstickaren eConnectivity förvärvas av Techstep och tar sikte på norden 4

Joakim Naumburg, Styrelseordförande, eConnectivity

– När vi startade eConnectivity för 3 år sedan så såg vi en lucka i marknaden att hjälpa företag att realisera affärsvärdet av mobila tjänster och lösningar. Tillsammans sätter vi kurs mot att bli ledande i Norden inom digitalisering med Managed Mobility Services. Det känns otroligt energifyllt att få erkännande för resan vi gjort, och nu är vi redo för nästa steg, säger Claes Widestadh, vd på eConnectivity.

I samband med försäljningen går de tre grundarna även in som delägare i Techstep, där Claes Widestadh och Christoffer Shokofan Taudien fortsätter leda det operativa arbetet.

-Under resan har jag imponerats av organisationens starka engagemang och målmedvetenhet som drivit bolaget till där vi är idag.Tillsammans med de nya ägarna är jag övertygad om att fortsättningen blir lika givande som den jag fått vara en del av, säger Joakim Naumburg, Styrelseordförande, eConnectivity

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>