Hem Nyheter En digital innovation inom byggindustrin som gör penna och papper överflödiga

En digital innovation inom byggindustrin som gör penna och papper överflödiga

Publicerat av: Redaktionen

Genom att stödja utvecklingen av Dotag-appen kommer du skynda på det digitala språnget inom byggindustrin.

En digital innovation inom byggindustrin som gör penna och papper överflödiga 4Crowdfunding-kampanjen inleds den 1 december 2020.

Historien om Dotag, appen som ersätter pappershögar och pennor inom arbetsplatsdokumentation, började när Aki Vänskä förväxlade de handskrivna siffrorna ett och sju när han besökte en arbetsplats. Det konsekventa designfelet kostade hans arbetsgivare hundratusentals euro. Vänskä själv var nära att förlora jobbet. Efter den här incidenten har hans uppdrag varit att spara tid för ingenjörer genom att minska mängden utskrifter och kopior de måste göra.

En förnyad version av Dotag möter marknaden under våren 2021. Appen har utvecklats ytterligare i nära samarbete med dess nuvarande användare, för att få nästa version att möta de verkliga behoven så bra som möjligt.

En digital innovation inom byggindustrin som gör penna och papper överflödiga 5“Appens hjärta är fortfarande det enkla användargränssnittet som är bekant hos alla Dotag-användare. Baserat på kundintervjuer introducerar vi en mängd nya och önskade funktioner i den kommande versionen. I framtiden blir det möjligt att utnyttja till exempel återvinningshantering, före- och efter-installationsgranskningar, och kommenteringsfunktioner. Dotag erbjuder nu även anpassade detaljerade märkverktyg och går också att använda på iOS-enheter”, säger Vänskä.

“Traditionell pappersbaserad arbetsplatsdokumentation äter upp mängder av tid. Globalt talar vi om upp till en miljard timmar. Varje företag som förlitar sig på den går på tunn is. I slutändan finns bara två typer av aktörer som samlar arbetsplatsanteckningar med penna och papper. De som redan blandat ihop sina ettor och sjuor och gjorde ett misstag eller fel som kostade dem stora summor pengar. Och de som är på väg att göra ett sådant misstag”, fortsätter han.

Crowdfunding för att skapa global erövring  

Utvecklingsteamet bakom Dotage inleder en crowdfunding-kampanj den 1 december 2020 som avser att säkerställa att alla funktioner som användarna vill ha införlivas i den nya versionen. Uppmuntrad av den utmärkta återkopplingen de fått från den finska marknaden har Dotag-teamet också beslutat att ta med sig sin innovation ut på världsscenen. Insamlingen avser också att få igång internationell distribution. Målet är att nå 40 000 euro, vilket är summan som inte riktigt uppnåddes under föregående finansieringsperiod. Genom att stötta utvecklingen kommer du därför involveras i accelerationen av det digitala språnget inom byggbranschen, både hemma och utomlands.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>