EY i toppen över Sveriges mest produktiva finansiella rådgivare

På listan ”Top Dealmakers in Sweden 2019” har EY:s team inom Corporate Finance två transaktionsrådgivare i toppen.

EY i toppen över Sveriges mest produktiva finansiella rådgivare 1
Top Dealmakers Sweden 2019, fr v: Johan Mårtenzon och Staffan Ekström, EY

Johan Mårtenzon och Staffan Ekström från EY finns med på listan med de mest produktiva finansiella rådgivarna i Sverige det senaste året.

Analysföretaget Mergermarket rapporterar bolagstransaktioner och rankar de främsta transaktionsrådgivarna i branschen.

Den senaste publicerade listan ”Top Dealmakers in Sweden 2019” finns de 40 främsta finansiella och legala rådgivarna baserat på antalet transaktioner.

Revisions- och rådgivningsföretaget EY har två transaktionsrådgivare i toppen. Johan Mårtenzon, Director inom EY:s nordiska Corporate Finance-team med fokus på Tech, Media och Telecom (TMT) kommenterar topplaceringen;

– Det är onekligen ett framgångsrikt lagarbete bakom och kul att vårt hårda arbete uppmärksammas. Att vara relevant som rådgivare och skapa värde för sina klienter i en hårt konkurrensutsatt marknad är utmanande och jag bedömer att vårt tydliga sektorfokus och välintegrerade globala M&A-team skapar en god plattform för att hjälpa våra klienter bli framgångsrika i dagens transaktionsmarknad, säger Johan Mårtenzon.

EY:s team inom Corporate Finance har varit framgångsrikt det senaste åren. Staffan Ekström toppande listan 2018 i Norden och finns nu även med i toppen för Sverige 2019. Staffan Ekström leder EY:s globala och nordiska Corporate Finance team inom sektorn Tech, Media, Telecom.

Fortsatt hög transaktionsaktivitet väntas

– Vi ser fortsatt hög aktivitet även om en något högre diskrepans mellan köpare och säljares värdeförväntningar kan skönjas, samt att defensiva tillgångar börjar få mer uppmärksamhet. Samtidigt ser vi att de stora bolagen planerar förvärv för att behålla konkurrenskraft och utveckla sina kunderbjudanden och tillsammans med rekordstora kassor från Private Equitybolagen finns det anledning att tro på fortsatt hög transaktionsaktivitet. I slutändan så kommer det vara bolagens jakt på tillväxt som kommer fortsätta driva på transaktionsmarknaden under en överskådlig tid, säger Staffan Ekström.