Erik Penser Bank valde Viljas bankplattform för sin spartjänst i Tyskland
Hem Nyheter Erik Penser Bank valde Viljas bankplattform för sin spartjänst i Tyskland

Erik Penser Bank valde Viljas bankplattform för sin spartjänst i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

I mars lanserade Erik Penser Bank sin spartjänst i Tyskland.

Erik Penser Bank valde Viljas bankplattform för sin spartjänst i Tyskland

Beslutet togs då det fanns ett växande behov av att kunna erbjuda sina kunder möjligheten till insättningar av euro.

Efter noggrann utvärdering av flera lösningsalternativ valde Erik Penser Bank att integrera Viljas bankplattform med det tyska företaget Deposit Solutions. Då inlåningslösningen i Tyskland är helt integrerad med Viljas bankplattform som Erik Penser Bank även har på den svenska marknaden blir både driften och administrationen av systemen effektiv och automatiserad.

“Vi är stolta över fortsatt förtroende från Erik Penser Bank och glada över att vara live även på den tyska marknaden. Detta en viktig milstolpe för oss då vi expanderar snabbt i norra Europa” säger Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja.

“Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder sparprodukter även i euros. Efter en grundlig utvärdering valde vi att gå med Vilja Deposit för att få en integrerad lösning på våra marknader. Själva lanseringen och utrullningen var smidigt och helt enligt plan” säger Fredrik Sträng, ansvarig för Corporate Finance på Erik Penser Bank.

Vilja Deposit är en komplett helhetslösning som är designad för självbetjäning och är helt integrerad och automatiserad. Lösningen erbjuder en dynamisk onboarding process som automatiskt samlar in KYC-information, validerar nya kunder och flaggar för bedrägerier eller efterlevnadsbrott samt erbjuder flexibla räntedefinitioner och lojalitetsfunktioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>