eCar Expo expanderar som Nordens mötesplats för elbilsindustrin

Hela elbilsindustrin, politiker och nyfikna konsumenter samlas på eCar Expo i Göteborg den 30 november till 2 december.

eCar Expo expanderar som Nordens mötesplats för elbilsindustrin 1Nordens största elbilsmässa sedan 2016 etablerar sig i år på Svenska Mässan och fördubblar därmed sin kapacitet som mötesplats för den snabbt expanderade industrin kring laddbara elbilar och deras laddningssystem. Omställningen av våra transportsystem går nu in i en ny, snabbare fas, och redan i höst kommer vi att få se förhands- och premiärvisningar av en rad nya spännande eldrivna bilmodeller från tillverkare som tidigare inte har haft eldrivna produkter på programmet.

Tillväxten för el- och laddbara bilar är rekordhög i Sverige redan innan de nya bonus-malus-skattereglerna träder in vid halvårsskiftet. Registreringen av nya laddbara bilar ökade i Sverige mer än 60 procent i maj, med 1 681 bilar, och med den skatteväxling som nu sker till förmån för elbilarna lär den utvecklingen förstärkas snabbt. Branschorganisationen BilSweden räknar med att knappt tio procent av nybilsförsäljningen under året kommer att vara laddbar.

– Vi ser nu hur bilbranschen går in i nästa fas när det gäller omställningen till eldrift i våra bilar, med ett 40-tal nya bilmodeller på väg ut på marknaden under det närmaste 18 månaderna. Det gör att vi behöver kunna erbjuda en större arena för att kunna erbjuda en riktigt stark och komplett mötesplats kring elfordon i Norden, säger Gunnar Dackevall, arrangör av eCarExpo. Valet av Göteborg och Svenska mässan har inte varit svårt, med tanke på mässans centrala placering i stan, och närheten till Sverige fordonskluster i Västsverige, där det pågår ett intensivt utvecklingsarbete med omställningen till el i våra fordon.

Genom att samarbeta med Svenska Mässan fördubblar eCar Expo sin utställningsyta till 15 000 kvm.

Förutom utställningsmontrar för nya elfordon och batteri- och laddningsföretagens produkter och tjänster, får man också plats med provkörningsdepåer för elbilarna, testbana för cyklar och skotrar och banor för lekfordon. Trycket har varit hårt på utrymmena och större delen av mässytan är redan bokad, inte minst tack vare att nya aktörer som Audi och Volvo har valt att använda eCarExpo som lanseringsplats för sina nya spännande produkter.

– Vi konsumenter börjar bli rejält nyfikna på eldrift i bilar och tvåhjulingar, men vi har också en rad frågor som måste besvaras innan vi tar klivet över till ny teknik, säger Gunnar Dackevall. Vår ambition är att mässan ska kunna ge svar på alla frågor och ge en totalupplevelse för hela familjen och alla sinnen. Vår satsning på eDrive – där man bokstavligen kör bilarna ut ur montrarna på en provkörningsslinga – är helt unikt i mässbranschen och ger eCarExpo en helt ny och aktiv profil.

Läs mer om mässan på www.ecarexpo.se och följ mässan hela helgen på Facebook ”ecarexpo”.