Hem STARTUP Dessa 52 startup-idéer fortsätter vidare till Startup Climate Actions nästa fas

Dessa 52 startup-idéer fortsätter vidare till Startup Climate Actions nästa fas

Publicerat av: Redaktionen

Startup Climate Action, ett utmaningsdrivet initiativ av Sting och Norrsken, ska nu fortsätta vidare med de mest lovande idéerna.

Dessa 52 startup-idéer fortsätter vidare till Startup Climate Actions nästa fas 2

Karin Ruiz, vice VD på Sting och initiativtagare till Startup Climate Action

52 startup-idéer från 20 länder ska skapa lösningar till 13 klimatutmaningar.

Bland de utvalda idéerna finns tjänster och lösningar inom bland annat hållbara material, cirkulär ekonomi, förnybar energi och AI-lösningar för en grönare planet.

Se listan på de 52 utvalda idéerna

Startup Climate Actions första fas, “Ideation”, attraherade fler än 1000 registrerade användare från 72 länder. Tillsammans skapade de nära 200 nya startup-team varav 52 nu har blivit utvalda till nästa steg. Av dessa har 80 % ett team som består av både kvinnor och män.

– Vi är mycket stolta över de utmärkta resultaten vi fått. Det har varit fantastiskt att se så många otrolig kompetenta talanger som vill ta climate action med oss och bli medgrundare av en klimat-startup. Vi är imponerade av den höga kvaliteten på teamen och det var inte lätt att välja ut de 52 team som ska gå vidare till nästa fas, säger Karin Ruiz, vice vd på Sting och initiativtagare till Startup Climate Action.

Nästa steg, “Deep Dive”, där de 52 utvalda teamen får ännu djupare affärscoaching och rådgivning av Sting och Norrsken, har precis börjat. Teamen kommer att få en inbjudan till ett exklusivt digitalt bootcamp där de får möjlighet att lära från Sveriges främsta klimatexperterna och andra klimat-startups.

Efter Deep Dive-fasen ska 13 kvalificerad startup-team fortsätta vidare till Test Drive, ett pre-acceleratorprogram.

Det sista steget, ett klimat-fokuserad acceleratorprogram som drivs av Sting, ska lanseras 2021.

Initiativet som fokuserar på FN:s hållbarhetsmål #13 – Climate Action, lanserades i juni 2020 när 13 tunga profiler inom hållbarhet presenterade sina 13 olika klimatutmaningarna. Syftet är att få fram fler snabbväxande svenska företag som bidrar med innovativa och skalbara lösningar för att bekämpa klimatförändringar. Målet är även att sätta Sverige på världskartan som ett ”mecka” för climate action-startups.

– Vi vill mobilisera människor med innovative idéer och talanger som vill bidra till en grönare planet, och skapa en rörelse av klimathjältar som skapar framtidens climate action startups, säger Henna Keränen, Sting partneransvarig och projektledare av Startup Climate Action.

Startup Climate Action får finansiering av Vinnova och bland de partners som stöttar initiativet finns Stockholm Resilience Centre, KTH Innovation, WWF, Almi Invest, IVL, Energimyndigheten, RISE, Ignite Sweden, Dalarna Science Park, Lead, We Don’t Have Time och 13 Climate Champions.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>