De vann andra- och tredjepris i Årets Företagare i Sverige 2020

Jönköpingsföretagaren Peter Hellgren, ägare och grundare av Consid, är andrapristagare i Årets Företagare som delas ut av organisationen Företagarna.

De vann andra- och tredjepris i Årets Företagare i Sverige 2020 1Tredjepriset går till Linda Pettersson, Daniel Carlsson och Mattias Glamheden, Ästad Vingård i Halland.

-Peter Hellgren har i sann småländsk företagaranda byggt en miljardkoncern med egna händer. Han är dessutom ständigt närvarande i diskussionen om olika framtidsfrågor och hans engagemang är ett utmärkt exempel på företag som goda medborgare, säger Företagarnas VD Günther Mårder i en kommentar till andrapriset.

Juryns motivering:

”Passionerat företagande och strategisk fingertoppskänsla är essensen av denna vinnare. Med idéer och innovation i högsätet har verksamheten växt i rasande takt och inspirerat andra i hur man förvaltar en av världens viktigaste resurser: medarbetarna. Genom att attrahera de bästa och få dem att såväl stanna som blomstra, har de skapat rätt förutsättningar för att även ge andra företag medvind i samhällets digitala omvandling. En stark vision om att skapa ett Sverige i digital framkant och en resa som är kantad av en rad utmärkelser. Nu är det dags att lägga till en hedrande andra plats i Årets Företagare i Sverige.”

Om Consid

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant.

Tredjepriset går till Linda Pettersson, Daniel Carlsson och Mattias Glamheden, Ästad Vingård i Halland.

-Syskonen på Ästad har inte bara lyckats odla vin ur den halländska graniten, de har skapat upplevelser som är utöver det vanliga. På många sätt personifierar de det bästa med kreativiteten som spirar på landsbygden, säger Günther Mårder i en kommentar till tredjepriset.

-Det är två synnerligen värdiga pristagare som får andra- och tredjepriset i Årets Företagare, säger Günther Mårder.

Juryns motivering:

”Det började med en pappa som grävde en sjö. Ur böljorna steg tre unga entreprenörer. Med ärvd lekfullhet och smart affärslust byggdes en riktigt svettig anläggning, som fångade gäster med god mat, förnämligt boende och egna rankor. Ett unikt exempel på vad man kan göra med en före detta bondgård. Det här är, för att citera en av jurymedlemmarna; ’ett spa för alla sinnen som tog mig med storm och som jag gärna besöker igen, och igen och igen’.”

Om Ästad Vingård

Ästad Vingård är en av Sveriges främsta vingårdar som erbjuder ett förstklassigt resmål med smak i centrum.