Cool Company ökar omsättning med 24 procent under oktober
Hem företag Cool Company ökar omsättning med hela 24 procent under oktober

Cool Company ökar omsättning med hela 24 procent under oktober

Publicerat av: Redaktionen

– Intresset för att fakturera utan företag steg med 45 procent jämfört med september.

Under oktober har frilansandet i såväl Sverige, Norge och Storbritannien vuxit hos Cool Company både sett till antal aktiva användare, faktureringsgrad och intresse för att komma i gång med en frilansverksamhet.

Likaså växer bolagets företagserbjudande med hela 26 procent under månaden.

När frilansbolaget Cool Company utvärderar och redovisar oktober månad syns positiva siffror och god tillväxt för hela bolaget. Generellt ökar Cool Company omsättningen med 24 procent jämfört med föregående månad, och sett till respektive marknad syns tillväxt i samtliga länder och erbjudanden.

Cool Company ökar omsättning med 24 procent under oktober

Jonny Simonsson, CFO på Cool Company

Ökat intresse för frilans i Sverige
För den svenska marknaden syns en rejäl uppgång i oktober. Cool Company redovisar en tillväxt om 24 procent i Sverige jämfört med föregående månad.

Resultaten från oktober pekar på att frilansare i Sverige haft en gynnsam månad, faktureringsgraden steg under oktober med 21 procent jämfört med september.Likaså tycks intresset för att frilansa utan företag ökat rejält under oktober, antal registrerade användare på Cool Companys tjänst steg med hela 45 procent.

– Sverige är och förblir vår största och viktigaste marknad, och det är förstås glädjande att se den starka tillväxten under oktober som är en viktig månad för bolaget. För varje år ser fler nyttan i vår tjänst och använder oss som en språngbräda till egenföretagande eller som ett enkelt sätt att ta betalt för en sidoinkomst eller ett extrajobb, säger Jonny Simonsson, CFO på Cool Company.

Tillväxttrend på samtliga marknader
Även på den norska marknaden syns en uppgång under oktober. Nya registrerade användare ökade under månaden med 69 procent jämfört med september, och befintliga frilansare skickade 32 procent fler fakturor under oktober jämfört med föregående månad. Storbritannien är inget undantag för tillväxttrenden, där ökar faktureringsgraden med 30 procent under månaden och den generella tillväxten med 39 procent.

Cool Company har sedan 2009 erbjudit tjänster till privatpersoner för att fakturera utan företag. År 2015 lanserades företagserbjudandet för att hantera löneadministration och arbetsgivaransvar för företag med flexibel personal, vilket vuxit till en betydande del av hela verksamheten sedan dess. När bolaget nu redovisar oktober månad uppvisar man goda resultat för företagserbjudandet, och redovisar en tillväxt om 26 procent.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>